В Одесі коронували образ Богородиці

У понеділок, 15 серпня 2022 р., в Одеському катедральному соборі Успіння Пресвятої Діви Марії відбулася коронація головної вівтарної ікони папською короною.

 

 

Дозвіл прикрасити образ Внебовзяття Пресвятої Діви Марії коштовною діадемою надала Конгрегація Божественного культу та дисципліни таїнств від імені та владою Верховного Понтифіка. А корону для ікони освятив Папа Франциск.

 

 

Урочистість в Одесі очолив Апостольський Нунцій в Україні архієпископ Вісвальдас Кульбокас. Йому співслужили єпископ-ординарій Одесько-Сімферопольської дієцезії Станіслав Широкорадюк, єпископ-помічник Харківсько-Запорізької дієцезії Ян Собіло, міністр провінції Ордену Братів Менших о. Даниїл Ботвіна OFM та священники РКЦ. Також у святковому богослужінні взяв участь єпископ Одеський і Балтський ПЦУ Афанасій у супроводі архімандрита Микити.

 

 

 

У своїй проповіді Апостольський Нунцій нагадав, що Діва Марія завжди з нами:

«Мати Божа є з нами, наповнює нас миром і радістю водночас… Ми називаємо себе дітьми Марії лише в духовному сенсі… Але Свята Літургія приходить нам на допомогу, тому що через образи і слова ми маємо можливість поновити, принаймні частково, фізичний аспект близькості Діви Марії. У цьому сенсі для нас сьогодні святкування Успіння Пресвятої Діви Марії читаннями, піснями та молитвами, присвяченими Їй, і з образом, який споглядає на нас із вівтаря, є способом брати участь у тій самій близькості та дружбі з Богородицею, яку мав Йоан Хреститель. Крім того, увінчання цього образу короною, яку поблагословив Святіший Отець Франциск 12 днів тому в Римі, єднає також нас і всю Церкву у цих обіймах, духовних і фізичних, із Дівою Марією».

 

 

Культ Пресвятої Діви Марії в одеській іконі продовжується, триває постійна молитва, через яку люди випрошують благодаті. Підтвердженням цих благодатей, які отримали шанувальники від Пресвятої Діви Марії є багато вотивних дарів, що розміщені біля ікони та прикрашають її. З частини цих дарів було позолочено ікону Богородиці.

 

 

Наприкінці Святої Меси, після адорації Пресвятих Дарів і співу гімну «Te Deum», єпископ Станіслав Широкорадюк подякував за коронацію ікони і благословення Папі Франциску, який сказав: «Нехай вона вам допоможе у ці тяжкі часи, нехай виблагає вам мир». Також єпископ подякував Апостольському Нунцію Вісвальдасу Кульбокасу за здійснену ним місію, єпископу-емериту Броніславу Бернацькому та всім, хто будь-яким чином причинився до культу Діви Марії в одеській іконі Богородиці.

Фото: Одесько-Сімферопольська дієцезія

Опубліковано в news Позначки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *