З початку осені Фінляндія вдесятеро скоротить кількість віз для росіян (Відео)

Із середини серпня забороняє в’їзд росіянам із чинними шенгенськими візами й Естонія

Очільник МЗС Фінляндії Пекка Гаавісто заявив, що країна вдесятеро скоротить кількість віз для росіян. Про це повідомляє Yle.fi, передає “5 канал”.

Зазначається, що обмеження почнуть діяти з вересня. Уряд Фінляндії готує спеціальну модель видачі віз росіянам – пріоритетними будуть заяви тих, хто звертається за візою за сімейними обставинами, роботою чи навчанням, а це значно скоротить кількість туристичних віз для громадян росії. Нині Фінляндія щодня приймає близько тисячі заяв від росіян. Завдяки новаціям планують скоротити цю кількість до 100-200.

Окрім того, голова МЗС Естонії Урмас Рейнсалу наголосив, що росіяни несуть моральну відповідальність за звірства в Україні, тож не повинні вільно подорожувати Європою. Каже, що в’їзд до європейських країн – це не право людини. А громадяни рф продовжують сплачувати податки, що йдуть на ракети, від яких гинуть українці.

Вже з 18 серпня Естонія забороняє в’їзд росіянам із чинними шенгенськими візами, які видавали естонські дипломатичні установи. Виняток зроблять для близьких родичів естонських громадян, для тих, хто має гуманітарну потребу в’їзду в Естонію, або ж має право вільного пересування за законами ЄС. Пускатимуть і співробітників диппредставництв. А ще Естонія готує пропозицію до Євросоюзу – обмежити або фактично припинити видачу шенгенських віз росіянам. Питання обговорять у Брюсселі наприкінці серпня. Заборонити видавати шенгенські візи росіянам закликають країни Балтії, Чехія, Фінляндія та Польща.

“Поки росіяни хочуть побачити Бранденбурзькі ворота, українці гинуть під бомбами російської федерації. А влада росії використовує гроші з податків, які платять ці люди, що подорожують Європою. Отже, дозволяти в’їзд до однієї країни чи всієї Європи не можна. А по-друге, треба визнати, що й російське суспільство, загалом, також несе пасивну моральну відповідальність за ці звірства, які відбуваються на українській землі. Юридична відповідальність лежить на путіні, його найближчому оточенні і цих катах геноциду. Але, звісно, моральна відповідальність лежить на державі та її громадянах”, – запевнив Урмас Рейнсалу.

Читайте також: “Це приниження”: в ОП закликали заборонити візи для росіян, адже це може стати першим кроком до бунту

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *