Ядерний натяк зі США та чи можливий ракетний терор на День Незалежності: як минув 174 день війни (Відео)

росія каже, що все йде за планом, але забуває пояснити, чи є в цьому плані раптові підриви на території самої росії

кремлівська шизофренія прогресує. путін, виступаючи на конференції у москві, чомусь забув про свої попередні заяви на кшталт “ми ще не починали”. Тож сумно нарікав на західний світ. Буцімто саме Захід зі США на чолі, а не нацистський російський режим, намагаються диктувати свої правила і втручатися в суверенітет інших країн.

І путін, і його персональний знавець оленів шойгу втрачають зв’язок із реальністю. Радник чільника Банкової Михайло Подоляк зауважив, що кремлівська верхівка стала заручницею ілюзій власної пропаганди. Але їм не вдасться видати себе за неосудних, адже єдина провина за вбивства, руйнування світової системи безпеки та вчинення геноциду лежить винятково на росії. І ми мусимо це зупинити.

росія постійно провокує світ божевільними погрозами: то міркує про розширення агресії за межі України, то обіцяє нову ядерну катастрофу, взявши в заручники всю Запорізьку АЕС, то нагадує, що має ракети далекої дії, здатні нести ядерний заряд. Але говорити про здатність і бути здатними – це дві великі різниці. І поки що шойгу тільки й залишається, що обережно запевняти з трибуни, що насправді кремль ніколи і не хотів використовувати ядерну зброю. А рівень переможних демонстрацій сучасних військових розробок – хіба що прототип бойового робота-собаки, насправді придбаного на “АліЕкспрес”.

Комусь китайські посилки перефарбовувати і натягувати на них чорні панчохи, а комусь – нагадувати про справжню, а не вигадану військову міць. У США перевірили готовність міжконтинентальної балістичної ракети Minuteman. В американських повітряних силах наголосили, що черговим пуском хочуть продемонструвати готовність ядерних сил США і запевнити у смертоносності та ефективності ядерного стримування.

росія каже, що все йде за планом, але забуває пояснити, чи є в цьому плані раптові підриви на території самої росії. фсб раптово повідомила, що від початку серпня українські диверсанти тричі підривали опори ЛЕП поблизу курської АЕС. А на залізниці в тій же курській області невідомі висадили сьогодні у повітря рейки на шляху, яким країна-терористка доправляла посилення для окупантів. Але недооцінювати ворога не варто. В управлінні стратегічних комунікацій ЗСУ наголошують, що нині на території білорусі окупаційний контингент накопичує чималу кількість зенітно-ракетних комплексів. Триває і постійне підвезення боєкомплекту до них. Тож є висока ймовірність, що загарбники планують завдати Україні масованого ракетного удару. Чи оберуть для цього росіяни 24 серпня, щоби цинічно нищити українські міста в День Незалежності? У повітряних силах зауважили, що ворог має фіксацію на датах, але небезпека з неба може очікувати українців будь-якого дня.

“Противник, дійсно, прив’язується зазвичай до таких дат, і в День Повітряних сил, ми знаємо, що був обстріл. Безумовно, будуть вжиті і додаткові заходи, будуть посилені заходи, але хочу запевнити, що Повітряні сили 24 на 7 діють так, як повинні діяти щодня, кожен день для нас – це небезпека”, – повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

А ще небезпека – це досі залишаться в тих частинах України, де точаться найзапекліші бої. Поліція евакуйовує мешканців Донеччини. Рейс порятунку “Білі янголи” працює у прифронтовій Мар’їнці, яка щодня і під артилерійським, і ракетним вогнем ворога. В одному з помешкань вивезти вдається лише жінку, адже чоловіка на смерть завалило уламками будинку.

Людей закликають їхати і нагадують, що і проживання, і проїзд – безплатні. Вимушеним переселенцям гарантують необхідну допомогу, а російським загарбникам натомість Збройні сили, вочевидь, не гарантують спокійне життя на українській землі. За минулу добу знищено ще близько 150 окупантів, ще 4 російські танки, 11 бойових броньованих машин, 4 артилерійські системи, 2 реактивні системи залпового вогню та 5 одиниць автомобільної техніки. Підбито ще 3 крилаті ракети, 3 безпілотники та 1 гелікоптер. А серед впольованої техніки і важка вогнеметна система “Солнцепьок”, яку наші захисники “запекли” за допомогою української “Стугни”.

Олексій Пасак, “5 канал”

Читайте також: Луганщина нищить окупантів: у Лисичанську вибухнула колишня будівля СБУ, майже 100 руснявих “кульків”

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *