Чи може Україна використовувати західну зброю для ударів по Криму – як відповіли лідери Німеччини та Швеції

росія не повинна виграти цю війну – і це важливо як для України, так і для Європи

Україна має повне право відвойовувати свою територіальну цілісність за допомогою зброї, отриманої від Заходу.

Так відповіли на запитання, що стосувалося Криму, глави урядів Німеччини та Швеції під час спільної пресконференції, передає “5 канал”.

Олафа Шольца та Магдалену Андерсон запитали, чи можуть українські військові використовувати зброю, надану європейськими державами, для повернення анексованого півострова. Шольц відповів, що зброя, власне, і надається для того, аби Україна захистила свій суверенітет та територіальну цілісність. Це саме підтвердила і Андерсон.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Вона також зазначила, що росія не повинна виграти цю війну. І це важливо не лише для України, а й для Європи. Обидва політики визнали, що зараз і Україна, і Європа переживають темні часи – але зможуть усе подолати завдяки єдності, а також санкціям проти рф і допомозі для ЗСУ.

“Уряди обох наших країн, так само як і інших європейських держав, ухвалили історичне рішення – надіслати військову підтримку Україні, а також посилити нашу власну оборону. росія не має виграти цю війну. Це важливо для України і це важливо для Європи. Доки триває ця війна, ми повинні всі разом, твердо, підтримувати Україну”, – наголосила прем’єр-міністерка Швеції.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що Латвія подарувала Україні чотири бойові гелікоптери і шість 155-мм САУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *