Чому Падре Піо називав Розарій «зброєю»?

Святого Піо з П’єтрельчіни, одного з найпопулярніших католицьких святих сучасності, часто цитують, кажучи, що Розарій був його «зброєю».

Чи означає це, що він був прихильником насильства стосовно інших людей?

Насправді Падре Піо вважав його своєю зброєю проти сил пекла. Він щодня молився Розарій, і робив це з любові до Пресвятої Матері. Він любив кожну людину, і бажав кожному досягти вічних берегів Неба. 

Але він також твердо вірив у слова святого Павла з Послання до ефесян.

«Одягніться в повну зброю Божу, щоб ви могли дати відсіч хитрощам диявольським. Нам бо треба боротися не проти тіла й крові, а проти начал, проти властей, проти правителів цього світу темряви, проти духів злоби в піднебесних просторах» (Еф 6, 11-12).

 

 

Його боротьба не була спрямована на політичних опонентів чи противників католицизму. Він використовував Розарій як зброю проти злих духів у світі, де «противник ваш, диявол, ходить навколо вас, як лев ревучий, шукаючи, кого б пожерти» (1Пт 5, 8).

Падре Піо не виступав за фізичний Хрестовий похід і не бажав смерті своїм супротивникам. Він просто знав, що у світі точиться невидима оку духовна війна, і Розарій — чи не найпотужніша зброя проти демонічних сил.

 

Моліться разом з Падре Піо:

 

Переклад CREDO за: Aleteia

 

Опубліковано в news Позначки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *