Перше Причастя переселенців у Брюховичах

Вихователі та студенти Вищої Духовної Семінарії св. Йосифа Львівської архідієцезії на чолі з Отцем Ректором продовжують добру традицію духовного супроводу вимушених переселенців і підготували до Першої Сповіді та Першого Святого Причастя ще одну групу тимчасових мешканців Дому Паломника блаженного Якова Стрепи. 

Уперше прийняли Євхаристійного Ісуса троє юних сердець: Фаїна та Олександр Костецькі —  молодші брат і сестра семінариста Івана, які дивом виїхали з окупованого Херсону, а також Анастасія Мащенко із Запоріжжя. 

 

До цієї урочистої події кандидатів готував особисто о. Петро Бжеський, ректор семінарії. Наставнику активно допомагали семінаристи, які вважали своїм обов’язком взяти участь у підготовці родичів співбрата до такого важливого кроку у житті. 

 

 

У проповіді на Святій Месі, під час якої троє молодих людей прийняли вперше Ісуса в Євхаристії, о. Петро порівняв їх до ангелів, які забрали Діву Марію до Неба з тілом і душею, адже людина після святої сповіді уподібнюється до ангелів у своїй чистоті і святості. Також отець-ректор наголосив на тому, як важливо укріплювати ці відносини з Ісусом, які розпочалися під час цієї першої зустрічі, і дбати про їхній розвиток не лише під час війни, але й у мирний час.

 

 

Розділити цей зворушливий момент і радість зустрічі молодих людей з Євхаристійним Христом прийшла їхня нова дружня родина мешканців Дому Паломника – люди, які у пошуках безпечного місця знайшли тимчасовий прихисток у Брюховичах біля Львова, а також семінаристи, директори та працівники Душпастирського Осередку в Брюховичах. 

 

 

 

Опубліковано в news Позначки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *