У ЗСУ підтвердили, що окупаційна влада, попри рекордний затор, хоче забезпечити “елітний коридор” на Керченському мосту

Після нових вибухів у Криму на виїзд у бік рф зібралося 38 тисяч авто, утворивши рекордний затор

Після “бавовни” у Криму в істеричному темпі відбувається евакуація з тимчасово окупованого півострова. Скуплені всі квитки, забиті залізничні та автомобільні напрямки. Окупаційна влада намагається коректувати навантаження на Керченський міст, щоб забезпечити так званий “елітний коридор”. Про це в ефірі єдиного телемарафону розповіла начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк, повідомляє “24 канал”

Джерела видання у розвідці повідомляли, що маріонеткова влада хоче таємно втекти з сім’ями та майном. 

За словами Гуменюк, окупаційна влада намагається коректувати навантаження на Керченський міст, адже хоче забезпечити там певний “елітний коридор”. Це означає, що загарбники намагаються евакуювати тих, кого вважають найціннішими.

“Це говорить про те, що вони дійсно вірять у ЗСУ і розуміють наслідки майбутні”, – сказала Гуменюк.

Тим часом на тимчасово окупованій Херсонщині військове керівництво хоче зберегти своє життя і тікає. окупанти розуміють, що контроль ЗСУ над транспортними та логістичними артеріями досить потужний, розповіла Гуменюк.

Крім того, координатор та співзасновник правозахисної організації “КримЅОЅ” Денис Савченко повідомив, що після нових вибухів у Криму утворилася черга з автомобілів на виїзд до рф. Він зазначив, що перед мостом у рф російські окупанти встановили КПП та перевіряють усіх, хто залишає окупований півострів.

“Черга або затор на шляху до Керченського мосту побила свій рекорд. Це приблизно 38 тисяч автомобілів. Минулого разу після Новофедорівки було десь приблизно 37 тисяч автомобілів, які виїжджали з території Кримського півострова у бік рф. Окупаційна влада встановила контрольно-пропускний пункт перед в’їздом на Керченський міст. На КПП перевіряють усіх, хто залишає Крим. Зокрема, перевіряють документи, машини та особисті речі”, – заявив Савченко.

Нагадаємо, ранок 16 серпня виявився вкрай неспокійним для окупантів через масштабні вибухи на складі боєприпасів біля Джанкоя в Криму. У МВС підтвердили, що горить також одна із трансформаторних підстанцій. За даними Рефата Чубарова, вже через пару годин після вибухів у бік Керченського мосту висунулися тисячі громадян рф.

А 9 серпня в Новофедорівці, також на території тимчасово окупованого Криму, лунали вибухи – в районі військового аеродрому рашистів. Відстань до позицій ЗСУ звідти становить понад 200 км. Окупаційна влада Криму злякалася й оголосила про продовження високого рівня терористичної загрози на півострові до 24 серпня.

На всі ці події відреагували у Міноборони України, потроливши рашистів. А в окупованому Криму виникла паніка – з’явилося відео затору біля Керченського мостуУ Генштабі ЗСУ пізніше повідомили, що внаслідок вибухів на російській авіабазі були знищені щонайменше 9 ворожих літаків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *