Від смерті врятувало диво: російська армія обстріляла два райони Дніпропетровщини – які наслідки (Відео)

Нікопольці вірять в армію і перемогу

На Дніпропетровщині через обстріли поранена 57-річна жінка. росіяни знову гатили по Криворізькому та Нікопольському районах з артилерії та реактивних систем залпового вогню. Про наслідки обстрілів дізнавалася журналістка “5 канала”.

Гребуть, метуть і розбирають завали зруйнованих ворожими снарядами будинків. Так починаються ранки жителів Нікополя впродовж останніх 2 місяців. Щоночі місто знищує російська армія.

“По місту Нікополь агресор гатив двічі за ніч. Загалом було випущено 15 снарядів зі ствольної артилерії. Внаслідок обстрілу поранена жінка 57 років. Вона госпіталізована у стані середньої важкості”, – повідомив ТВО начальник відділу зв’язків зі ЗМІ ДСНС Україна в Дніпропетровській області Сергій Ковтонюк.

Унаслідок обстрілу понівечені магазин, школа, храм, кілька господарчих споруд та півтора десятка будинків. Один із них належав Володимиру. Нині чоловік намагається привести подвір’я до ладу, а по тому планує виїжджати з міста. Жити його родині більше ніде.

“Прилетів снаряд. Потрапив в кухню. Пошкодив кришу, хату, вікна двері. На даний момент житло, можна сказати, не придатне для житла. Один зі снарядів “Граду” поцілив просто в хату Едуарда. Чоловік і досі не може отямитися. Каже, від загибелі його врятувало диво”, – зауважив житель Нікополя Володимир.

Житель Нікополя Едуард каже: “На цьому дивані лежав, дивився телевізор. Ось телевізор, ось диван. Буквально за хвилину до початку обстрілу я вийшов у сусіднє приміщення. Там мене обстріл і застав. Я впав на підлогу, накрив руками голову, посипалося скло. Коли все стихло, вийшов і побачив це. Де я лежав, був такий шматок “Граду”.

Будинок сусідки Едуарда – Олени, окупанти зруйнували напередодні вдень. російський снаряд ледь не забрав життя її батьків.

“Мама була на вулиці. Вона заходила в хату. Її врятували двері. В неї одне поранення, а в папи 7 осколків. Від нього 1,5 метра. Ось тут, біля гаража, приземлилася ця ракета. Мама в нормальному стані. А папа в тяжкому стані. 7 поранень осколкових наскрізь на нозі, на руці, по всьому тілу. І лопнули слухові перетинки обох вух. Він оглух повністю”, – наголосила жителька Нікополя Олена Задорожна.

Між відвідинами батьків у лікарні жінка шукає матеріал для відновлення оселі. Адже після виписки повертатися їм нікуди. Дах перетворився на решето, вікна не вціліли.

“Потрібно тепер 10 листів шиферу, 4 металопластикових вікон, вхідні двері. І в домі є пошкодження, але незначні. Гараж, машина, це все пошкоджене в нас стоїть”, – підсумувала жителька Нікополя Олена Задорожна.

Нікопольці вірять в армію і перемогу. Більшість із них не планує покидати рідного міста, попри те, що воно офіційно у списку населених пунктів, постраждалих від бойових дій. Внутрішньо переміщеним особам звідти держава гарантує виплати.

Вікторія Ковальова, Дніпропетровська область, “5 канал”

Читайте також: російські окупанти обстріляли Салтівський район Харкова: багато загиблих і поранених (оновлено)

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *