Чи потрібно оформлювати академвідпустку у виші, якщо студент пішов у ЗСУ – ректор КНУ імені Тараса Шевченка (Відео)

Після повернення із ЗСУ студент без проблем може продовжити навчання

У програмі “Час: Online” на “5 каналі” ведуча Марія Скібінська і ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка обговорили, що робити студенту, якщо він пішов у ЗСУ, тобто чи потрібно йому оформлювати академвідпустку.

Читати також: Як далі проходитиме мобілізація в Україні – пояснення від Сухопутних військ та Комітету нацбезпеки

“У цьому випадку треба знати, на якому курсі цей студент чи студентка. Якщо він мобілізувався і це не випускний курс, ми можемо подати заяву на академічну відпустку. Якщо це випускний курс, то там треба вирішувати інакше”, – пояснює ректор.

Він також пояснив, чи треба брати академвідпустку тим студентам, які навчаються на військовій кафедрі.

“І те саме стосується військової кафедри, бо це окремий підрозділ. Це стосується Міноборони, це курс підготовки офіцерів запасу. Там треба подати заяву про призупинення навчання. І навчання буде зупинене. А після повернення буде продовжене навчання і після проходження навчання і табірного збору буде прийняття присяги, якщо студент не прийняв присягу під час мобілізації. І студенту чи студентці буде надано звання молодшого лейтенанта. Тому ця ситуація вирішувана, просто ці питання треба вирішувати в кожному окремому випадку. Якщо є така потреба, то можна мені скерувати запит на електронну пошту ректора, вона є на сайті КНУ імені Тараса Шевченка, і ми тут розберемося із ситуацією”, – пояснив Бугров.

Дивіться повне інтерв’ю з ректором Київського національного університету імені Тараса Шевченка:

Нагадаємо, 15 серпня парламент підтримав чергове продовження воєнного стану та мобілізації.

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *