“На моїх очах два трупи винесли”: наслідки ракетного удару московитів по Харкову – сюжет (Відео)

Поряд із руїнами, що залишилися після вибуху, блукають знайомі та родичі мешканців гуртожитку

19 загиблих мирних мешканців лише за одну добу на Харківщині. 45 людей поранені. Вороги гатили по обласному центру та Краснограду. Найбільше дісталося Харкову – там було дві атаки вночі та вранці. Ракети влучили у два гуртожитки. Вороги випустили на них “Іскандер” та С-300. Наслідки бачила знімальна група “5 каналу”.

Від ночі Володимир намагається розібрати завали у власній квартирі. Залишки потрощених речей виносить на подвір’я. Дивується, що після потужного вибуху із дружиною вижили.

“Ми лежали у горизонтальному положенні, а вибух йшов зі сторони 4 будинку. З тієї сторони через будинок. Як воно вийшло, що нас нічого не зачепило – посікло обличчя, то фігня. Просто ми чудом залишилися живі. Як ми вибралися – без поняття”, – розповідає мешканець пошкодженого будинку Володимир.

Ворожа атака сталася близько дев’ятої вечора. Ворожий снаряд влучив у гуртожиток. Ракета вщент зруйнувала будівлю. Зайнялася пожежа, вгамувати яку вдалося лише на ранок. Під завалами рятувальники продовжують шукати людей.

“Там моя подружка загинула зі всією своєю родиною – з мамою, чоловіком, сестрою, племінником. Що там може залишитися живим? Там нікого не залишилося. На моїх очах два тури винесли, і я одразу упізнала, одразу сказала, хто це”, – зауважила мешканка пошкодженого будинку Людмила.

Поряд із руїнами, що залишилися після вибуху, блукають знайомі та родичі мешканців гуртожитку. Самостійно намагаються відшукати близьких. На місці прильоту поліція виявила уламки боєприпасу, який зруйнував будинок.

“В ході огляду місця події поліцією були вилучені частини корпусу та крила з маркуванням, згідно з маркуванням ми можемо точно сказати, що це точно був “Іскандер”, точно виготовлений в 2020 році”, – наголосив начальник ГУНП у Харківській області Володимир Тимошенко.

На ранок сталася ще одна ворожа атака – росіяни випустили по Харкову 8 ракет. Одна з них влучила також у гуртожиток. Біля будинку гуртуються мешканці розбитого гуртожитку з пакунками речей, які вціліли. Дехто з них вибирався через дах.

“Або о 4-й, або о 5-й трухануло, а потім другий раз як бахнуло. Онук каже: бабуся, давай бігти. Я хочу до дверей вийти, а воно завалилося. Як я там не завалилася, я не знаю. Я тоді назад, усе завалено. Прихожа стояла – завалилася, потім стінка, холодильник. Я тоді – вікно відчинене, я кажу: Льошенька, давай у віконце. І ось у віконце стали виходити”, – пригадує мешканка зруйнованого гуртожитку Валентина Байрак.

Мешканка зруйнованого гуртожитку Марія повідомила: “У чому стояла, сама боса, дитина в одних трусах. Бігли в коридор – дві стіни. Дякую тим людям. Так часто читаєш в інтернеті поради – вискочили в коридор. А взагалі нас син врятував, ще в лютому скотчем заклеїв всі вікна. Якби не це, нас би сильно порізало склом, сипалися сильно, ударна хвиля була дуже потужна”, – підсумувала мешканка зруйнованого гуртожитку Марія.

За попередніми висновками, у цей гуртожиток влучила ракета С-300. Внаслідок двох ворожих обстрілів загинули 19 харків’ян, 45 поранені, серед постраждалих є і діти. Через численні жертви п’ятницю оголосили в Харкові днем жалоби.

Оксана Нечепоренко, Харків, “5 канал”

Читайте також: російські окупанти обстріляли Салтівський район Харкова: багато загиблих і поранених (оновлено)

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *