окупанти готують інформаційну бульбашку для провокацій на ЗАЕС – ISW

ISW додає, що в четвер армія росії вперше з 6 липня не повідомляла про які-небудь території захоплення

Американський інститут вивчення війни (ISW) у своєму щоденному звіті про ситуацію на фронті зазначає, що росія, імовірно, готує фейки, щоб звинуватити українські війська в майбутніх операціях на Запорізькій атомній електростанції (АЕС).

“Міністерство оборони росії, ймовірно, намагається створити інформаційний фон для майбутніх “операцій під чужим прапором” на ЗАЕС”, – мовиться в повідомленні.

У зв’язку з цим ISW згадує про висловлювання російських військових, які звинувачують ЗСУ в нібито “підготовці провокацій” на ЗАЕС.

ISW додає, що в четвер армія росії вперше з 6 липня не повідомляла про які-небудь території захоплення.

ЗАЕС є найбільшою атомною електростанцією в Європі, вона була захоплена росіянами на початку березня 2022 року. російська армія розмістила на території Запорізької АЕС реактивні системи залпового вогню та іншу військову зброю й техніку. З початку серпня прилегла до ЗАЕС постійно обстрілюється росіянами. Фахівці заявляють про високий ризик ядерної аварії через постійні обстріли території ЗАЕС.

Нагадаємо, раніше росія почала погрожувати повністю зупинити Запорізьку АЕС.

Після загострення ситуації навколо атомної станції, генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі готовий очолити делегацію на ЗАЕС.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *