Виграє у шашки для ЗСУ: як чемпіонка світу назбирала майже сто тисяч для армії – сюжет (Відео)

Дівчина проводить такі турніри не вперше

Її зброя – шашки. Юна киянка організовує благодійні турніри, щоб зібрати гроші на ЗСУ. Кожен, хто програє Валерії повинен зробити внесок для Збройних Сил. А виграти в неї складно навіть професіоналам.

“Я б хотіла звичайно сьогодні добити суму 100 тисяч мені не вистачає тисяч 8. Це дуже добре для ЗСУ, по-друге ви можете тренуватися у тому, що вам подобається. По-третє, ви робите добру справу і інші можуть приєднатися”, – каже чемпіонка світу з гри в шашки Валерія Єжова.

Чемпіонка світу з шашок – 11-річна Валерія зібрала киян позмагатися. Охочих зійшлося чимало, тому дівчина пропонує сеанс одночасної гри. Валерія грає сім партій воднораз. Батьки пишаються нею, бо хобі їхньої дочки допомагає наблизити нашу перемогу.

“Ми весь час перебували в Україні і перший тиждень у підвалі жили, бабуся і дідусь у Бучанському районі живуть, і вона все це бачила і переживала. Коли стало менш-більш спокійніше в Києві, вона спитала, чим вона може допомогти, що вона може зробити. Ну я кажу: “що ти вмієш робити найкраще?”. Каже: “Вмію грати в шашки”, так виникла ця ідея”, – пригадує мама Валерії Любов Квітка-Єжова.

Ось і добігає кінця перша партія. Валерія збила з пантелику навіть тих, хто займається шашками професійно.

“Дівчинка дуже хороша, дуже сильна, дуже добре грає. Я думаю все-таки буде нічия або вона переможе. Мені подобається, що розвивають такий вид спорту і поєднують з такою гарною справою”, – розповів Владислав.

Тільки-но звільняється місце, одразу хтось сідає випробувати удачу. Зіграти з найкращим гравцем планети цікаво було й знімальній групі “5 каналу”. 55 секунд – стільки часу знадобилось дівчині, щоб рознести журналістку в пух і прах. Щоправда, були й ті, хто програвав швидше. Вони вже доповнили скарбничку.  Мало-помалу купюри сягають верхівки скарбнички. За годину зіграло зо три десятка учасників. У Валерії жодної поразки! Аж раптом у неї несподіваний програш.

“Дуже задоволений, навіть шокований, я б сказав. Але мені пощастило, тому що грали не один на один. Постарався. Мені пощастило, мені просто пощастило”, – наголосив Юра.

Такі турніри – не лише для ЗСУ, але й для розвитку цього виду спорту.

“Кожен з нас має якийсь талант. Кожен, якщо буде вносити посильний вклад – те, що він вміє робити краще за інших, і буде це робити гарно, і буде це робити на суспільний розвиток на суспільну перемогу, то ми однозначно досягнемо перемоги”, – підсумував директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА Лелюк Роман.

Дівчина проводить такі турніри не вперше. Найбільша сума, яку зібрала за один раз – 16 тисяч гривень. Місяць тому виручені кошти Валерія принесла й до фонду Сергія Притули. Тоді до сліз зворушила волонтера. Зупинятися юна волонтерка не планує, кияни ще не раз зможуть випробувати свою удачу з чемпіонкою світу.

Оксана Паращак, Микола Чеботарьов, “5 канал”

Читайте також: “Мертва мишка – то рф, а котик – то Україна”: як черкаські діти розмальовують футболки для поранених бійців – сюжет

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *