Контррозвідники СБУ затримали російських агентів, які намагалися влаштуватися до ЗСУ

Поки частина Київщини була окупована – чоловіки катували малолітнього хлопця за допомогу українським бійцям

Контррозвідка СБУ затримала на Київщині двох російських агентів. Зрадники намагалися влаштуватися до підрозділів ЗСУ, аби збирати розвіддані про постачання українським військам західної зброї та боєприпасів. Однак їх вчасно викрили.

Про це звітує пресслужба Служби безпеки.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Правоохоронці з’ясували, що двоє мешканців Вишгородського району сприяли російським військам під час тимчасової окупації частини Київської області. За даними слідства, вони брали безпосередню участь у так званих фільтраційних заходах, вишукуючи серед місцевих жителів українських патріотів, які чинили спротив загарбникам.

Зокрема, озброєні чоловіки катували малолітнього хлопця за те, що той допомагав підрозділам Збройних сил виявляти техніку та місця дислокації окупантів. Після звільнення Київщини пособники загарбників залишилися в регіоні та продовжили підривну діяльність.

“Щоб розвідувати і передавати ворогам інформацію про маршрути переміщення та місця базування західного озброєння, один зі зрадників виїхав до сусіднього регіону, де підписав контракт із ЗСУ, інший – хотів “призватись” від однієї з територіальних громад поблизу Києва”, – розповіли у СБУ.

Обом затриманим повідомили про підозру у держзраді. Під час обшуку вдома в них знайшли деталі до саморобної вибухівки та засоби зв’язку для комунікації з російськими “координаторами”.

Як повідомляв 5.UA, СБУ затримала агента рф, який допоміг проїхати понад сотні російських танків до Києва.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *