Один набір важить 16 кг: Червоний Хрест привіз гуманітарну допомогу переселенцям в Кривому Розі –сюжет (Відео)

Волонтери Червоного Хреста привезли гуманітарний вантаж загальною вагою більш як 10 тонн

Пральна машинка-автомат, індивідуальні набори продуктів тривалого зберігання та засобів особистої гігієни. До одного з місць проживання вимушених переселенців у Кривому Розі, волонтери Червоного Хреста доставили 10 тонн гуманітарки. Вантажівкою та двома легковиками з Дніпра привезли все, чого потребують люди, які залишили свої домівки через наближення фронту.

Роза-Ліна – переселенка з Краматорська. Восьме квітня – другий день народження жінки. Вона працювала на залізничному вокзалі і лише дивом вижила, коли на площу біля нього прилетіла ворожа ракета. 8 квітня загинула 61 людина, а 121 – була поранена.

“Приїхала після того, як вибухнула на вокзалі ця штука. Я прийшла на роботу, заходила в цей час, вже підходила до своїх робочих дверей і почали вибухати ці штучки, і люди навкруги мене всі загинули. Виходить залишилася лише я. І вибуховою хвилею мене закинуло. Там впали на мене всі речі. Скло із голови я витягла, а так залишилася жива”, – зауважила переселенка з Донеччини Роза-Ліна.

Роза-Ліна разом із сусідами по гуртожитку в Інгулецькому районі міста отримали від волонтерської місії Червоного Хреста гуманітарну допомогу – індивідуальні пакунки продуктів тривалого зберігання, а також засоби особистої гігієни. Харчі по міжнародній лінії мають турецьке походження, гігієна – приїхала з Іспанії.

“Ми давно вели перемовини. Вони приїжджали, вони запитували, проводили опитування, що необхідно. ми казали, що нам треба подушки, матраци, нам потрібні харчі і засоби гігієни. Коли ми сюди приїхали, ми насправді не знали, куди ми потрапимо. Був такий страх, був такий жах. Але нас настільки приємно зустріло керівництво Політехнічного коледжу. Нас навіть нагодували. Тому тут персонал добросовісний такий”, – запевнила переселенка з Донеччини Валерія.

Волонтери Червоного Хреста привезли гуманітарний вантаж загальною вагою більш як 10 тонн. Це набори продуктів харчування, засоби особистої гігієни, набори постільної білизни, посуд, а також нова пральна машинка-автомат.

“Продуктовий набір розрахований на одну особу. Тобто ми привезли 153 продуктових та 153 гігієнічних набори. Також посуд для загального користування – 20 наборів. І постільну білизну для мешканців цього центру з розміщення ВПО”, – підсумувала фахівчиня відділу зв’язків з громадськістю та пресою міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні Олександра Кочергіна.

Один такий набір важить 16 кілограмів. Серед харчів там макарони, консерви, цукор, чай. У гігієнічному – побутова хімія та засоби догляду за собою.

Олександр Фефілатьєв, Андрій Яковлєв, Кривий Ріг, “5 канал”

Читайте також: Гуманітарка на 12 мільйонів гривень: як польські готельєри допомагають українцям – подробиці

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *