Пекло в Сіверську: московити не можуть взяти місто тому знищують його, як там живуть люди – сюжет (Відео)

Артилерією, авіацією знищують, незважаючи на те, що там є діти, цивільне населення

Ракетні та авіаційні удари, а також постійні артилерійські обстріли. Окупанти перетворюють Сіверськ на пекло. Вже більше місяця поливають місто смертоносними снарядами. Взяти “в лоб” Бахмут у них не виходить, тож намагаються прослизнути через трасу Дебальцеве-Ізюм і саме тому для них такий важливий Сіверськ. У місті побувала журналістка “5 каналу”.

Ми ще не доїхали до Сіверська, але вже чути звуки вибухів, прильотів. В селищі продуктовий магазин і відділення “Нової пошти” забиті дошками і просто на роздоріжжі побита цивільна машина. Побиті будинки, вирви посеред дороги. Чим ближче під’їжджаємо до міста, тим виразніше відчуваємо запах гару. Сіверськ окупанти обстрілюють і місто горить вже більше місяця. Пробують захопити, тобто продвинутися. Вони, що роблять, вони просто знищують місто. росіяни продовжують тактику випаленої землі. Там, де були гарні затишні приватного сектору – тепер пустка. Розтрощені паркани, повністю знищені будинки мирних мешканців.

Артилерією, авіацією знищують, незважаючи на те, що там є діти, цивільне населення. Будинки, школи, лікарні, садочки. Для них немає ніяких перешкод, вони діють, як терористи. Ось був авіаприльот. Бачите, не дивлячись на те, що тут живуть мирні люди, вони знищують все на своєму шляху. За місяць боїв Сіверськ перетворився на місто-привид. Тут не зустріти людей. Всі хто лишився, ховаються у підвалах будинків. Люди виходять із них, лише за крайньої необхідності – коли привозять продукти, або якщо потрібно йти по воду до криниці.

“Сюди взагалі ніхто не заїжджає, привозять отуди далі. До нас сюда бояться, бо у нас тут уже, як бойові дії тут. У нас останній під’їзд ми всі там. Є дитина 9 років”, – розповідає мешканка Сіверська Світлана.

І якщо хліб, продукти і воду людям привозять, то з ліками біда. Їх не дістати. Вся надія на військових. Вони діляться своїми медикаментами. Вони ж і евакуйовують поранених місцевих.

Місто вже давно без газу і електрики. Для місцевих найдорожчий девайс – ліхтарик на сонячних батареях. Володимир Миколайович із сусіднього селища. Втікав сюди до дітей і внуків. Вже півтора місяця чоловік не був удома. Чи вцілів його будинок не знає.

“Тікали, бо були обстріли. Ну, хоч недалеко. А куди тікати? Дальше нікуди”, – повідомив мешканець Сіверська Володимир Миколайович.

Біля будинків облаштовані кухні. Тут на вогнищі люди готують їсти, якщо не летять ворожі снаряди.

“Під обстрілами. Он удвох несли воду і побило людей. Загинули. Ховаємо біля будинків”, – додав Володимир Миколайович.

У місці стихійного поховання одна з могил накрита шматками бетонного забору. Через велику інтенсивність обстрілів і авіаударів, люди не можуть як слід поховати загиблих. Тож, роблять те, що у їхніх силах. Максимум зусиль докладають і військовослужбовці, обороняючи місто від окупантів.

“Їм тільки два шляхи – або 200 в землі, або здатися і вибачатися років 20, відбудувати все, і геть з нашої землі до кордонів 1991 року”, – підсумував військовослужбовець ЗСУ Віктор.

Євгенія Китаїва, Ганка Кудрявцева з Донецької області “5 канал”

Читайте також: Внаслідок ворожого обстрілу на Запоріжжі тяжко поранено 8-річну дитину

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *