Варто очікувати восьмого пакета санкцій проти росії – посол ЄС в Україні

Пропозицію запровадити нові обмеження раніше вже озвучила Естонія

Восьмому пакету санкцій проти росії – бути. У цьому впевнений посол Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас.

На пресконференції з нагоди відкриття комунікаційної кампанії “Разом ми Європа” він заявив, що варто очікувати нові обмеження проти кремля. Нині ж ЄС постійно стежить за виконанням уже чинних санкцій і вдосконалює механізми, щоб їх неможливо було уникнути.

“Усі вже ухвалені санкції ЄС постійно моніторяться, здійснюється аналіз їхньої результативності на наявність якихось лазівок чи можливості їх вдосконалення. Цей процес триває повсякденно. Я не можу дати вам якихось деталей щодо цього – повідомити, коли і як це відбудеться, але я впевнений у тому, що цього варто очікувати. І це буде”, – заявив Маасікас про новий раунд обмежень щодо рф.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Також він зауважив, що Європа цілком може подовжити на понад рік скасування ввізного мита на весь український експорт.

Пропозицію запровадити 8-й пакет санкцій проти москви цього тижня озвучила Естонія. Зокрема, балтійська країна запропонувала, аби Євросоюз заборонив видавати росіянам візи. Тим більше, що зараз це вже почали робити окремі держави.

Натомість у Києві наполягають, аби в новому раунді обмежень Брюссель відключив від SWIFT усі російські банки та зліз із газової голки росії. За словами міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, 8-й пакет санкцій Євросоюзу очікується восени.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *