“Найточніші в світі”: Берлін погодив передачу Україні 225 керованих артснарядів Vulcano

Раніше Німеччина передала Україні 10,5 тисяч 155-мм снарядів для гаубиць і готує ще 1592

Німеччина схвалив продаж Україні 255 високоточних керованих артилерійських снарядів Vulcano – про це пише “Європейська правда” з посиланням на Welt am Sonntag.

Як пише видання, снарядів Vulcano немає на озброєнні Бундесверу, тож їх постачатимуть Україні прямо від виробника, коли вони будуть створені. Щоправда, дата передачі снарядів нині невідома.

Vulcano була спільно розроблена оборонними підприємствами Німеччини та Італії та вважається “найточнішим у світі артснарядом”. Він здатен уражати цілі на відстані 70-80 кілометрів з точністю до одного метра. 155-міліметрові снаряди Vulcano можуть запускатись із великих гаубиць – наприклад, німецьких Panzerhaubitze 2000, які Німеччина вже передавала Україні, що фактично подвоїть зону їхнього ураження.

Втім, за даними видання, попри заявлений калібр, Vulcano мають меншу розривну потужність, оскільки частину діаметру забирає високоточна система наведення. Деякі різновиди Vulcano мають лазерну систему наведення, але Україна, найімовірніше, отримає версію з GPS-наведенням та інфрачервоними датчиками.

Раніше Німеччина передала Україні 10,5 тисяч 155-мм снарядів для гаубиць і готує ще 1592.

Як пише Welt am Sonntag, експерти не розуміють, чому Німеччина дозволила експорт високоточних снарядів, але при цьому й досі затримує постачання списаних БМП Marder або танків Leopard.

Нагадаємо, США готують новий пакет військової допомоги Україні на $775 млн: що отримають ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *