Імпульс у бік Бахмута й Авдіївки вичерпаний: окупанти, імовірно, більше не захоплять територій найближчими місяцями – ISW

росія не здатна перетворити тактичні успіхи на оперативні успіхи, наголошують дослідники

окупанти, імовірно, не зможуть виділити достатньо ресурсів для будь-якої однієї наступальної операції і не зможуть захопити більше території найближчими місяцями. Про це пише американський Інститут дослідження війни (ISW).

Інститут зазначає, що російські наступальні операції на сході, імовірно, вичерпали імпульс, якого вони набули наприкінці липня.

Аналітики пояснюють, що росіяни не здатні отримати вигоду з попередніх успіхів навколо Бахмута та Авдіївки, що є прикладом фундаментальнішої російської військової проблеми – нездатності перетворити тактичні успіхи на оперативні успіхи. російським силам постійно не вдавалося скористатися тактичними проривами, щоб маневрувати в тилові райони або вивести з ладу значну частину українських оборонних рубежів. Тому вони постійно дають українцям час, щоб тактично вийти з бою та відновити оборонні позиції, проти яких росіяни повинні розпочати нові атаки.

ISW пише, що це недолік, який, ймовірно, перешкодить росії досягти значних територіальних успіхів у найближчі місяці, хіба що відбудуться серйозні зміни на полі бою.

Зазначається, що росіяни здійснили кілька невдалих наземних штурмів на південний захід і південний схід від Ізюма, наземний наступ на південний схід від Сіверська та на північний схід і південь від Бахмута. російські війська досягли обмежених успіхів на захід від Донецька, але не проводили наземних нападів у напрямку кордону між Донецькою та Запорізькою областями. російські війська продовжили атакувати населені пункти на північний захід і південний захід від Авдіївки.

Також російські війська здійснили кілька штурмів на лінії фронту Херсон – Миколаїв і частково просунулися на схід від Миколаєва.

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *