Армія США відправить в Україну нові дрони-камікадзе Switchblade 600 – Пентагон

Ця зброя може бути важливою для наступу українців на Херсон і Крим

За даними Пентагону, Збройні сили США готові укласти контракт на поставку безпілотників-камікадзе більшого радіусу дії для України з більшою потужністю. Про це пише УНІАН із посиланням на Defense News.

Контракт, який стосується поставки 10 безпілотників Switchblade 600, виготовлених компанією AeroVironment, очікується протягом 30 днів, повідомила прессекретар Пентагону Джессіка Максвелл, пише видання.

Як зазначається, Пентагон уже надіслав в Україну кілька менших варіантів Switchblade 300 з меншою дальністю дії та Phoenix Ghost. Switchblade 600 може стати надійним інструментом для завдання ударів по російських військах і техніці під час очікуваного контрнаступу України на Херсонщині, пише видання.

“Ця здатність Switchblade може бути важливою для наступу українців на Херсон і Крим, оскільки вони можуть бути запущені за межі радіусу дії російських систем і завдати шкоди російській інфраструктурі”, – сказав експерт Центру військово-морського флоту США Семюел Бендетт.

Як зазначається, ця зброя може забезпечити одночасно розвідку та завдання удару.

Switchblade 300 має вагу 5,5 фунтів, може пролетіти 10 км і перебувати в повітрі 15 хв, тоді як 120-фунтовий Switchblade 600 може пролетіти 40 км і “зависати” в повітрі 40 хв, згідно з характеристиками, оприлюдненими виробником.

Більша довговічність і вище корисне навантаження допоможуть українським силам націлюватися на російську броньовану самохідну артилерію, переконаний Бредлі Боумен, старший директор Центру військової та політичної сили Фонду захисту демократій.

Читайте також: російська ФСБ проти “Азова”, справа Дугіної, вбивство в Енергодарі, Антонівський міст – як минув 180 день повномасштабної війни

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *