Шевченко у бронежилеті та “Мрія” в небі: благодійники відремонтували шпиталь для захисників на Львівщині (Відео)

Частину відділення відновного лікування у шпиталі не впізнати

Тарас Шевченко у бронежилеті та “Мрія” в небі. Такими стінописами і мотиваційними цитатами прикрасили оновлені палати для українських захисників в одному зі шпиталів на Львівщини. Відремонтували і стилізували лікарняні палати благодійники. Подробиці дізнавалася журналістка “5 каналу”.

Перша пацієнтка у стилізованій палаті – сержантка мотопіхотного батальйону Дар’я Цуканова. Військовослужбовиця обрала палату, яку прикрашає зображення Тараса Шевченка у бронежилеті, зі зброєю в руках.

“У тих умовах, у яких військові там, вони не завжди найкращі. Стиль такий супер, зараз актуально”, – каже військовослужбовиця ЗСУ Дар’я Цуканова.

Дар’я приїхала на реабілітацію. Бригада, де служить жінка, понад рік перебувала у зоні бойових дій. Через постійне носіння бронежилета і боєприпасів у жінки з’явилися проблеми зі спиною.

“Більше як місяць не проходить, я була на сході і можливості лікування не було. Просто пару уколів знеболюючих”, – додала військовослужбовиця.

З цитатами Ліни Костенко та пронизливим поглядом Романа Шухевича проходитиме лікування Тарас Гавак. Боєць резервного батальйону травмував спину під час військових навчань.

“Зробити такі палати для захисників, які тримають оборону, лікуватися у будь-яких умовах добре взагалі, але в таких умовах набагато краще. Хлопці на полі сплять, в окопах, а прийшовши сюди – це 5-зірковий готель”, – запевнив військовослужбовець ЗСУ Тарас Гавак.

Частину відділення відновного лікування у шпиталі не впізнати. Палати стали не лише світлі та просторі, а й стилізовані. Стіни кімнат розфарбовані зображеннями відомих українців, національними символами та мотиваційними цитатами. У кожній є телевізор і мінібібліотека.

“Щороку у нас проходять реабілітацію 500 людей. Відремонтовані 5 палат і планують відновлення ще однієї частини. Ці палати на 18 чоловік. Це відділення потребувало оновлення. Приблизно на все витратили більше мільйона гривень”, – наголосив головний лікар госпіталю.

Відновлювати палати взялися місцеві благодійники, задля комфортного лікування українських захисників. У відділенні відновного лікування вже відремонтували 5 палат і невдовзі планують стільки ж, аби прискорити реабілітацію військових, які повертаються із зони бойових дій.

Марта Шикула, Євген Радіон, Львівська область, “5 канал”

Читайте також: Кріоконсервування для військових: чому лікарі радять бійцям ЗСУ заморозити свій біоматеріал – сюжет

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *