З прапорами та у вишиванках: у Черкасах до Дня Незалежності влаштували патріотичний велопробіг – сюжет (Відео)

На велопробігу зібрали 21 тисячу гривень для купівлі тепловізора

У Черкасах відзначили українську Незалежність велопробігом. Півтори сотні містян на двоколісних проїхали містом з українською символікою. Участь у спортивному заході була платною, зібрані кошти організатори віддають на допомогу ЗСУ. На патріотичному велопробігу побувала журналістка “5 каналу” Яна Лимаренко. 

До старту благодійного велопробігу готуються майже півтори сотні вправних велосипедистів і один чотирилапий спортсмен. Пес Лакі змалечку їздить у корзинці із своїм господарем Андрієм. Чоловік каже, пес не любить сидіти на місці – скавчанням вимагає кататися.

“Так і привчав, з малечку взяв корзинку, він у нас з зими, він зимою в ній спав, і все”, – розповідає учасник велопробігу Андрій Огурцов.

Учасники приїхали на велопробіг в національній символіці – з прапорами та у вишиванках.

Пан Андрій із сином у синьо-жовтих футболках. Чоловіку – 72 роки. Зізнається, без велосипеда жити не може – виїздить через день. На прогулянці долає близько пів сотні кілометрів, але піддається йому і сотня. Каже – сюди приїхав не ставити рекорди, а підтримати українських військових, бо сам воював.

“Брав участь у бойових діях на Кавказі в 1989 році, тому коли я дивлюся, як наші хлопці – це я вхожу в їхню роль, і в мене іншого виходу немає, крім як допомагати. Я приїхав сюди, щоб допомогти, все-таки розумієте, що кожен наш українець хай скинеться по 2, 3, 10 гривень, 200, 300, в кого скільки є”, – розповідає учасник велопробігу Андрій Сіпко.

Професійних спортсменів тут мало. Більшість – люди, які полюбляють прогулянки велосипедами.

Дистанція пробігу в 10 кілометрів пролягає Черкаською набережною. Легкий велопробіг ускладнив сильний вітер, але з дистанції ніхто не зійшов. Найбільшою несподіванкою стали зламані педалі.

“Можна більше часу приділяти цьому, це дуже добрий вид спорту для здоров’я, ну і насолода, само собою”, – розповідає учасник велопробігу Сергій Яременко.

Велопробіг організували черкаські рятувальники, щоби привітати Україну з Незалежністю. Участь у ньому була платною. Всі зібрані кошти організатори обіцяють переказати на потреби ЗСУ.

“Не ми збираємо, збирає центр допомоги армії, ми звернулися до них по допомогу, вони також виявили бажання, вони збирають донати, благодійний внесок від 100 грн і хто скільки вважає за потрібне, люди здавали і сто, і двісті гривень”, – розповіла речниця головного управління ДСНС України в Черкаській області Юлія Норовкова.

На велопробігу зібрали 21 тисячу гривень. Їх передадуть волонтерам Центру допомоги армії. Гроші додадуть до збору на купівлю тепловізора. 

Яна Лимаренко, Олександр Лісовий, Черкаси, “5 канал”

Читайте також: “русня має бути відправлена вслід за кораблем”: у Києві відбувся велозабіг на підтримку захисників “Азовсталі” та ЗСУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *