путін збирається атакувати нові території України та анексувати їх – Джонсон

Анексію російський диктатор планує через псевдореферендум

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що путін збирається атакувати нові території України, а також готує анексію окупованих територій через псевдореферендуми. Про це Джонсон повідомив під час виступу на саміті Кримської платформи, передає Liga.net.

За його словами, анексія Криму 2014 року стала передвісником сьогоднішньої повномасштабної війни росії проти України.

“Ця трагедія розпочалася 8 років тому, коли російські війська почали захоплювати Крим, саме тоді путін атакував суверенну українську територію і почав злам європейських кордонів, які були встановлені 1945 року. путін розгортає на півострові все більше російських сил, перетворюючи його на військовий табір. Таким чином, Крим став одним із плацдармів для початку повномасштабної війни 24 лютого”, – наголосив Джонсон.

Британський прем’єр наголосив, що путін планує напад на інші частини України та хоче захопити всю країну, зробивши з нею те, що вже зробив із Кримом.

“путін готує анексію і нові фальшиві референдуми. Ми не можемо дозволити, щоб кордони змінювалися силою зброї. Ми ніколи не визнаємо анексію Криму чи якоїсь частини української території”, – підсумував Джонсон.

Читайте також: Якщо росія спробує анексувати окуповані території України, реакція “буде жорсткою та швидкою” – Кірбі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *