Дугіна — не невинна жертва. Посол України у Ватикані відреагував на слова Папи

Надзвичайний і Повноважний Посол України при Святому Престолі Андрій Юраш відреагував на сьогоднішню промову Папи Франциска, у якій він назвав загиблу від теракту в Москві Дар’ю Дугіну невинною жертвою війни. 

Андрій Юраш написав на своїй сторінці, у Фейсбуці, що слова Папи його розчарували, адже Дугіна — ніяка не невинна жертва, вона — одна з ідеологів імперіалізму, яку росіяни взяли на щит війни:

«Сьогоднішня промова Папи розчарувала і змусила задуматися над багатьма речами: не можна говорити в одних і тих же категоріях про агресора & жертву, ґвалтівника та зґвалтованого; як можна назвати одного, точніше одну з ідеологів  імперіалізму невинною жертвою війни? Вона була вбита росіянами як сакральне жертвоприношення, і тепер вона на щиті війни.

Нагадаємо, сьогодні, як і під час кожної своєї публічної промови за останніх півроку, Папа Франциск закликав молитися за український народ, що страждає від жахливої війни, а також запобігти загрозі ядерної катастрофи на Запорізькій АЕС. Крім того, Святіший Отець роздумував над жертвами війни і серед іншого сказав:  «Думаю про велику жорстокість, про багатьох невинних, які платять за божевілля, божевілля, божевілля усіх сторін, бо війна — це божевілля, і ніхто на війні не може сказати: “Ні, я не божевільний”. Божевілля війни… Маю на думці бідолашну дівчину, що злетіла в повітря у Москві від бомби, закладеної під сидінням автомобіля. За війну платять невинні, невинні!»

Раніше повідомлялося, що Посол України запросив Папу Франциска відвідати Бучу.

Опубліковано в news Позначки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *