Джонсон у Києві оголосив про новий пакет допомоги на 54 млн фунтів із ручними мікродронами Black Hornet

Те, що відбувається в Україні, має значення для всіх нас, наголосив британський прем’єр

До Києва в День Незалежності приїхав прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон і оголосив новий пакет допомоги на більш як 50 мільйонів фунтів стерлінгів. Про це йдеться на сторінці Бориса Джонсона у Twitter.

“Те, що відбувається в Україні, має значення для всіх нас. Тому я сьогодні в Києві. Тому Велика Британія продовжуватиме підтримувати наших українських друзів. Я вірю, що Україна може і виграє цю війну”, – написав Джонсон.

Під час сьогоднішньої зустрічі з президентом Володимиром Зеленським у Києві з нагоди 31-ї річниці незалежності України британський прем’єр-міністр також оголосив новий пакет допомоги на 54 мільйони фунтів стерлінгів, який включатиме сотні найсучасніших безпілотників та протитанкові боєприпаси.

На урядовому сайті зазначено, що в новий пакет також увійдуть 850 ручних мікродронів Black Hornet, спеціально розроблених для використання в містах і селах і призначених для виявлення сил противника, що наближаються.

Також Велика Британія готується надати Україні транспортні засоби для пошуку мін у прибережних водах – найближчими днями українські спеціалісти вчитимуться використовувати їх у Британії.

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *