Британська розвідка підсумувала поразки окупантів за пів року війни в Україні

У квітні, зазначають в огляді, у російському керівництві почали розуміти, що початкові задуми не вдаються

За пів року своєї агресивної війни росія не досягла більшості своїх цілей, а її дипломатичні, економічні позиції і стан армії, порівняно з ситуацією до вторгнення, послабилися.

Про це йдеться в огляді британської розвідки про війну в Україні, який 24 серпня присвятили підсумкам шести місяців війни.

“З 2014 року путін мав наміри поєднанням сили та дипломатії примусу збільшити й зміцнити вплив рф на Україну та втручатися в її суверенні справи. Пів року тому росія почала повномасштабне вторгнення з метою повалення уряду та окупації більшої частини країни”, – нагадує розвідка.

У квітні, зазначають в огляді, у російському керівництві почали розуміти, що початкові задуми не вдаються, і змістили фокус на скромніші завдання на сході й півдні України.

“Наступ на Донбасі рухається з мінімальним прогресом і росія очікує масштабну контратаку України. рф потерпає від нестачі боєприпасів, транспорту й особового складу. Моральний дух у багатьох підрозділах низький, становище армії істотно погіршилося. Дипломатичний вплив росії зменшився, а довгострокові економічні перспективи – похмурі. Після шести місяців війна рф виявилася для неї дороговартісною і завдала стратегічної шкоди”, – підсумовує розвідка Британії.

Нагадаємо, на Черкащині та Київщині повідомляли про вибухи.

Також, відомо про чотири “прильоти” по інфраструктурі Миргорода, що на Полтавщині.

Нагадаємо, російські окупанти обстрілюють Дергачі з артилерії. 

Як повідомляв 5.ua, рашисти продовжують обстрілювати Миколаївщину. 

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *