“Київ за два-три дні” перетворився на “парад” розбитої російської техніки: як пройшли пів року запеклої війни – сюжет (Відео)

За останні пів року українці дали зрозуміти всьому світу, що означає слово “свобода”

Пів року нестерпного болю за кожного вбитого українця та розтрощену домівку, гордості за героїчну оборону українськими військовими, безстрашний опір нашого народу окупантам і впевненості в тому, що перемога – за нами. Ми ще вчимося жити в умовах війни, але добряче згуртувалися проти спільного ворога, бо необхідно боротися далі. Якими були ці шість місяців, яким дало початок 24 лютого – згадувала журналістка “5 каналу” Лідія Середюк.

Бомбардування усієї території України з неба і колони ворожої техніки, що заходять із Криму, росії та білорусі – це те, чим запам’ятався світанок 24-го лютого. 

У Гостомелі російські війська знищили “Мрію” – український транспортний літак. Тяжкі бої тривали. 

Згодом під окупацією частково опиняються Херсонська, Донецька, Луганська, Харківська, Сумська, Чернігівська, Житомирська та Київська області. Головною метою загарбників залишалася столиця.

Зухвало та самовпевнено росіяни намагалися наступати на Київ, прихопивши із собою медалі та святкову військову форму. Вона їм так і не знадобилась, бо наблизитись вдалося максимум до околиць столиці. Та й те, не всім. Хотіли окупанти параду на київському Хрещатику? Отримали! Щоправда, не такий, як уявляли у кремлі.

“Захопити Київ за три дні” перетворилися на суцільні “жести доброї волі”. З-під столиці та північних областей ворожі війська відходять, залишаючи по собі розбиту, спалену, іржаву техніку. А також – наслідки звірств, які вони вчиняли на тимчасово захоплених територіях.

У той час, як світу відкрилося справжнє обличчя країни-агресорки, у цивілізованих країнах виходять на акції підтримки.

У самій росії й далі вірять зомбоящику, підтримуючи війну проти України. Та українців не зламати: голими руками зупиняють російські танки, кидають у них коктейлі молотова і підходять упритул до озброєного ворога.

Шалений спротив українців дав зрозуміти ворожій армії, що їй варто йти.

Аграрії вже пожартували: красиві соняхи в Україні вродили завдяки кацапському добриву. Та насамперед – це результат невтомної праці український фермерів. Попри міни на полях і безперервні обстріли. Жнива цього року назвали пекельними.

Український Ґрунт удобрили понад 45 тисяч російських військових. Дивлячись на їхні шалені втрати і якої відсічі ворогу завдають ЗСУ, західні країни постачають зброю рішучіше. Антипутінська коаліція зростає до понад пів сотні країн-учасниць. В Україну вливають мільярди доларів фінансової підтримки, допомагають амуніцією та гуманітарним вантажем.

“Буквально всі НАТівські генерали стверджують, що вони здивовані тими темпами, тою якістю, з якою наші бійці воюють на фронті, яку ефективність, яку КПД вони показують при використанні зброї, яку ми отримуємо”, – розповіла глава місії України при НАТО Наталія Галібаренко.

Нове озброєння змінює хід війни. Дедалі більше російських складів і самих окупантів палають.

Після відступу з півночі, російська армія сконцентрувала свої сили на Сході на півдні, намагаючись продовжувати наступ там.

“Далі, коли бліцкриг завершився провалом, закріпилися на Сході. Цей етап також провалився, я вважаю”, – розповів колишній міністр оборони України, голова правління центру оборонних стратегій Андрій Загороднюк.

Чи не щодня – нові вибухи у Криму, які дають зрозуміти росіянам, що вони на українському півострові тимчасово.

Але в кремлі зубами вчепилися в українські території. На осінь уже планують псевдореферендуми в Херсонській та Запорізькій областях.

“Вони можуть проводити референдуми, ми все одно будемо повертати свої території. якщо треба, військовим шляхом. І якщо цього не зробити, вони підуть далі”, – переконаний Загороднюк.

Помилки росіян на полі бою ті компенсують цинічним терором мирного населення. І численні докази цьому: обстріл ТРЦ у Кременчуку, вокзалу в Краматорську, Маріупольського драмтеатру, середмістя Вінниці, зупинок громадського транспорту, пологових та житлових будинків, історичних пам’яток і баз відпочинку.

Через систематичні бомбардування усієї країни, понад 6 мільйонів українців нині розкидані по різних куточках світу. Мільйони тих, хто покинув Україну не з власної волі. Окупаційні війська влаштували депортацію до росії з тих територій, які зуміли захопити.

“Розглядати дії рашистської федерації з точки зору логіки військової чи логіки будь-якої здорової психічно людини – неможливо. там логіка терористів”, – пояснює головний редактор Defense Express Олег Катков.

І що далі, то вдаються то божевільнішого шантажу. З останнього – здійснити ядерну катастрофу, поціливши в Запорізьку атомну електростанцію. При цьому, наважились обстрілювати її з артилерії, звинувачуючи у своїх діях українських бійців.

“На долю України випала теж історична місія, і вона полягає в тому, щоб зруйнувати цю недоімперію, цю дику орду. І разом з західними союзниками ми, я думаю, виконуємо цю історичну місію. Можливо, не так швидко, як нам хочеться, на превеликий жаль, з величезними втратами і кров’ю, але, мабуть це те, що потім буде написане в підручниках історії. що Україна зламала хребет цій дикій орді”, – пояснив ексміністр закордонних справ України, керівник центру дослідження росії Володимир Огризко.

Лідія Середюк та Юрій Усік, “5 канал”

Нагадаємо, на Черкащині та Київщині повідомляли про вибухи.

Також, відомо про чотири “прильоти” по інфраструктурі Миргорода, що на Полтавщині.

Нагадаємо, російські окупанти обстрілюють Дергачі з артилерії. 

Як повідомляв 5.ua, рашисти продовжують обстрілювати Миколаївщину. 

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *