Здійснили приблизно 200 вильотів літаків: стало відомо, скільки населених пунктів зазнали рашистських ударів у День Незалежності

Противник в основному застосовував для атак по Україні дальні бомбардувальники Ту-22 М3

У День Незалежності України, 24 серпня, російські війська здійснили близько 200 вильотів літаків, але частота ракетних ударів була значно нижчою, по різних областях України влучило 8 крилатих ракет Х-22. Про це повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат на брифінгу.

“Сумарно по областях справді було близько 190 повітряних тривог. Вчора попри те, що була така велика кількість тривог, великої ракетної активності не зафіксовано, але зафіксовано велику авіаційну активність. Близько 200 авіавильотів зафіксовано 24 серпня”, – сказав Ігнат.

За його словами, противник в основному застосовував для атак по Україні дальні бомбардувальники Ту-22 М3, які носять ракету Х-22. Було зафіксовано 8 прильотів цих ракет по областях. Також противник застосовував реактивні системи залпового вогню “Торнадо-С”.

Ігнат пояснив велику кількість повітряних тривог тим, що росія здійснювала і багато “імітаційних вильотів”, в основному з аеродрому “Шайковка” – для Ту-22, а також із півночі Каспійського моря – для літаків Ту-95 МС. Літаки злітали, робили маневри у повітрі, імітуючи удар, – і в такий час в Україні оголошували повітряну тривогу. 

Також ворожих обстрілів зазнали 58 населених пунктів України.

Про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін.

“Вчорашнє свято Незалежності росіяни псували з маніакальною жорстокістю. По-перше, кількість обстрілів населених пунктів збільшилася. За минулу добу поліція зафіксувала обстріли 58 населених пунктів – це значно вища кількість обстрілів, ніж ми фіксуємо зазвичай”, – сказав Єнін.

Нагадаємо, минулої доби українські захисники та захисниці завдали щонайменше чотири успішні удари по складах із боєприпасами та базах окупантів.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *