“Залишилися тільки стіни”: росіяни на світанку обстріляли будинки у Миколаєві – подробиці (Відео)

рашисти вчергове використовують системи ППО ЗРК C300 для атак по житлових кварталах

Війська рф на світанку обстріляли Миколаїв. Вгатили по мирних житлових кварталах із перероблених зенітно-ракетних комплексів C300. Дивом ніхто не постраждав. Внаслідок атаки розбомблені приватні будинки, потрощені дахи у двоповерхівках та вибиті вікна і балкони. Як пережили цей гучний світанок миколаївці – бачили журналісти “5 каналу”. 

Богдані – п’ять. Уночі вони з бабусею Надією ховалися від прильотів. Мікрорайон, де мешкає родина, війська рф обстріляли на світанку.

“Залишились тільки стіни, підлога фактично впала, даху нема, скло вибито. Ми не там спали, а внизу. Чесно кажу, гуркіт був великий, я собою закрила малу, а потім ми вискочили, і почало горіти”, – розповіла власниця зруйнованої квартири Надія. 

Надія з онукою показала знімальній групі “5 каналу” зруйновану квартиру. Всередині – скрізь уламки скла та залишки вікон. Деінде впала стеля.

Від нічної ракетної атаки постраждала і квартира 95-річної учасниці Другої світової війни Діни Атонівни. Напередодні стареньку евакуювали.

“Бабуся в нас пройшла Другу світову війну, була в Німеччині. Бабусі, звісно, страшно. Бо спочатку до мами вивезли в центр, потім за місто. Бо вона все це чула, розуміє, що це таке”, – розповіла онука Ганна.

Наслідки обстрілів журналістам показала онука Ганна. В оселі вибуховою хвилею знесло балкон, вибило вікна. Аби вберегти бабусю від хвилювань, що сталося із квартирою – не говорили.

Сусід Василь на зруйнованій кухні намагався віднайти бодай якесь уціліле майно. Ще вчора на цьому місці стояла прибудова, після ночі – руїни. А поряд – п’ятиметрова вирва від ракети.

Масштаби руйнувань нічної ракетної атаки на місто нині підраховують представники місцевої адміністрації. Натепер відомо, близько пів сотні квартир опинилися без вікон. У декількох будинках знесені дахи, а одна будівля зруйнована вщент.

“Наразі виїжджає комісія ДЖКГ, яка здійснює обхід та фіксацію збитків. І міськрада працює на місці, видає шифер, ОСБ-плити, плівку  для відновлення пошкоджених дахів”, – розповів начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Миколаївської міськради Олександр Герасименя.

У військовій адміністрації повідомили – ворог гатив про місту з перероблених повітряних комплексів С300. На щастя, без постраждалих.

“Ворог вкотре зробив черговий воєнний злочин та обстріляв мирні житлові квартали. Декілька будинків зруйновані, один вщент. Окупанти демілітаризували оселю п’ятирічної дівчинки та бабусі з дідусем. Їм немає, де ночувати. Зусиллями волонтерів та влади це питання вирішене”, – повідомив пресофіцер Миколаївської ОВА Дмитро Плетенчук.

Наталя Приходько, Миколаїв, “5 канал”

Читайте також: Уночі рашисти обстріляли Харків, Миколаїв, Кривий Ріг та масовано Дніпропетровщину – багато потерпілих, зокрема діти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *