На Запорізькій АЕС відновили з’єднання з енергосистемою України – МАГАТЕ

Україна також повідомила МАГАТЕ, що внаслідок обривів ЛЕП 750 кВ два діючі блоки ЗАЕС були відключені від електромережі

Запорізька атомна електростанція відновила з’єднання з четвертою лінією зв’язку із енергосистемою України – ПЛ-750 кВ ЗАЕС – “Дніпровська”, проте всі 6 енергоблоків залишаються відключеними.

Про це повідомила пресслужба Міжнародного агентства з атомної енергетики.

“Україна повідомила МАГАТЕ, що ЗАЕС, найбільша атомна електростанція в Європі, принаймні двічі втрачала з’єднання з ЛЕП протягом дня, але наразі воно знову працює”, – заявили в Агентстві, що є структурою ООН.

Україна також повідомила МАГАТЕ, що внаслідок обривів ЛЕП 750 кВ два діючі блоки ЗАЕС були відключені від електромережі та спрацювали їхні системи протиаварійного захисту, а всі системи безпеки залишилися в робочому стані. Усі шість блоків залишалися відключеними від мережі після відновлення лінії електропередач, кажуть у МАГАТЕ з посиланням на українські дані.

Як повідомляв 5.ua, дії загарбників спричинили повне відключення ЗАЕС від енергомережі – уперше в історії станції. 

Нагадаємо, рашисти контролюють територію Запорізької АЕС в окупованому Енергодарі. Вони замінували станцію та погрожують її підірвати. Головне управління розвідки при Міноборони має підтвердження того, що загарбники планують теракт на ЗАЕС.

Аби запобігти катастрофі на Запорізькій АЕС, Україна вимагає, щоб на атомну станцію потрапила місія МАГАТЕ. Президент Володимир Зеленський наголосив, що для цього немає жодних перешкод. Голова МАГАТЕ заявив, що готовий очолити цю делегацію.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *