Смак зруйнованого міста: у Львові переселенці відкрили кафе з відомою на весь Маріуполь шаурмою – сюжет (Відео)

Кафе дістало символічно назву та дизайн, які нагадують про рідне місто власників і персоналу

0629 – це телефонний код Маріуполя. У Львові переселенці відкрили кафе з такою назвою, щоб усі бачили, хто його заснував. Власники пропонують відому маріупольську шаурму з 23-го мікрорайону. Працюють там маріупольці, й серед відвідувачів теж багато переселенців із цього міста. Як облаштувалися у Львові – бачила журналістка “5 каналу” Марта Шикула. 

Бармен Костянтин приїхав до Львова, коли в рідному Маріуполі точилися запеклі бої. Тоді у Львів евакуювалися його рідні та друзі.

“Ми тут усі вирішили зібратися, зустрілися, поміркували і вирішили, що будемо щось відкривати, щоб дати роботу нашим і самим щось зробити”, – розповідає співзасновник кафе Костянтин Понедільченко.

Товариші знайшли приміщення в центрі міста та відкрили невеличке кафе. Стіни розмалювали картою Маріуполя, а назвали символічно – “0629” – це телефонний код приморського міста. Вивіски тут немає, назва закладу написана на прапорі України.

“99% команди – це вихідці з Маріуполя, усе, що тут робилося, це робилося людьми з Маріуполя. Це дизайн, ремонт, сама концепція, це страви, шеф-кухарі, кухарі”, – пояснює співзасновник кафе Костянтин Понедільченко.

Гостей пригощають звичними стравами, солодощами та напоями. На кухні порається шеф-кухар Володимир. Хлопець працював на кухні найбільшого у Маріуполі ресторану. Найпопулярніша страва з меню – “шаурма 23”.

“Типу з 23-го мікрорайону. Це район, де я народився. Там була кінцева зупинка всього транспорту і там було більш як 10, 20 подібних місць, де готують таку їжу. І потім відчинилося одне, і в ньому було дуже багато людей, більше, ніж отих усіх разом взятих, і вона стала така легендарна для Маріуполя”, – згадує співзасновник кафе Володимир Мігас.

Переселенці мають досвід у ресторанному бізнесі, тож відтворили рецепти деяких страв по пам’яті.

“Взагалі, всі, хто жив у Маріуполі, знали, хто її готує, його звали Турал, і це була шаурма від Турала, і в нього був свій сімейний рецепт. З усіх кінців міста їздили її куштувати. Там була черга кожен день”, – каже співзасновник Володимир Мігас.

Нині за маріупольською шаурмою черга у Львові. Кафе “0629” у Львові працює трохи більш як місяць. Співзасновники-переселенці планують згодом додати у меню ще більше страв, які символізуватимуть Маріуполь. Ресторатори вірять, що після перемоги зможуть повернутися до рідного міста, і там готуватимуть “шаурму 23” у 23-му мікрорайоні.

Марта Шикула, Євген Радіон, Львів, “5 канал”

Читайте також: “Доводиться виживати”: переселенці прийшли на курси перекваліфікації у Дніпрі – на кого навчаються

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *