На Запорізькій АЕС до мережі підключили другий енергоблок – “Енергоатом”

У повідомленні зазначається, що триває набір потужності

Стало відомо, що на Запорізькій атомній електростанції до мережі підключили другий енергоблок. У повідомленні зазначається, що триває набір потужності. Про це повідомляє “Енергоатом” в Telegram.

“На Запорізькій атомній електростанції до мережі підключили другий енергоблок. Сьогодні, 26 серпня 2022 року, о 21:15 другий із зупинених вчора енергоблоків ЗАЕС під’єднано до енергомережі, триває набір потужності. Зауважень до роботи обладнання і систем безпеки немає”, – мовиться в повідомленні.

В “Енергоатомі” наголосили: таким чином, Запорізька АЕС, незважаючи на численні провокації окупантів, продовжує працювати в енергосистемі України.

“Нагадаємо, сьогодні о 14:04 до мережі підключили перший із зупинених вчора енергоблоків. Таким чином, Запорізька АЕС, незважаючи на численні провокації окупантів, продовжує працювати в енергосистемі України і забезпечувати потреби нашої країни в електроенергії. Атомники Запорізької АЕС – справжні герої!”, – розповіли в повідомленні.

[social type=”telegram” url=”https://t.me/energoatom_ua/9213″]

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *