Чи залишилися шляхи, якими ворог може досі живити з Криму своє угруповання на півдні – в ОК “Південь” розповіли (Відео)

Ворог нині боїться вогневого контролю ЗСУ на півдні

У програмі “Час: Online” на “5 каналі” ведуча Марія Скібінська і начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк обговорили, чи є у ворога нині можливість поповнювати угрупування на півдні технікою та живою силою з Криму.

“Гіпотетично ці шляхи ще залишилися через Мелітополь і за цим напрямком. Але в нас є вогневий контроль і ворог це має собі на увазі. Вони усвідомлюють, що той вогневий контроль, який вони тримають на великій відстані, ставить під загрозу прямування цих ешелонів або колон техніки. Тому вони не поспішають використовувати навіть ці маршрути, оскільки вони хоч і відкриті і наявні, але теж під вогневим контролем і це дуже небезпечно, оскільки вони можуть позбавитися крайніх способів доставки цього підкріплення, тому і тримають їх на самий крайній момент”, – говорить речниця.

Вона також розповіла, що в ЗСУ не виключають, що ворог буде перегруповуватися і, можливо, частину військ від лінії зіткнення відведе в Крим. Але в будь-якому разі це лягає в розуміння, що  Крим – це Україна і “буде визволений так само, як і всі тимчасово окуповані території”.

Дивіться повне інтерв’ю з начальницею об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталією Гуменюк:

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *