“Прийшла до тями вже в ямі”: у Львові рятують ногу мешканці Бахмут, яка потрапила під обстріл – сюжет (Відео)

Зараз із пацієнткою працюють реабілітологи та психологи

Львівські медики разом із британськими колегами борються за збереження ноги 40-річній жінці, яка постраждала від російського снаряду в Бахмуті. Оксану Лук’янець витягли з 5-метрової вирви. Після атаки рашистів у жінки тяжкі травми та поранення. Їй загрожує ампутація ноги, але лікарі не здаються, роблять усе, щоби вона могла ходити. Журналістка “5 каналу” Марта Шикула знає більше.

Оксана разом із чоловіком ішли вулицею Бахмуту. Обстріли було чутно десь здалека. Аж раптом жінка почула свист і удар.

“Прийшла до себе вже в ямі. Пам’ятаю удар в голову, вогонь як загорівся – і все. Під землею я зрозуміла, що я жива, і почала кликати на допомогу”, – розповіла постраждала з Бахмуту Оксана Лук’янець.

Чоловіка Оксани вибуховою хвилею відкинуло від неї на кілька метрів. Він почув лише крик дружини. Чоловік витягнув Оксану з п’ятиметрової вирви, що утворилася від вибуху снаряду. Поранену жінку забрали до місцевої лікарні.

“Тут снаряд на виліт, видно дірки. Кістка вилізла, шкіри нема. Буде ампутація, не знаю ще. Рука вивернута, перелом. Все розпорене осколками. Лікарі казали, тут нереально було вижити з такими пораненнями”, – розповіла Оксана Лук’янець.

З бахмутської лікарні Оксану евакуювали до Дніпра, а згодом – до Львова. Їй загрожує ампутація, але місцеві лікарі разом із британськими колегами роблять усе, щоби жінка ходила на своїх ногах.

“Поранення правої легені, поранення печінки, відкриті переломи кісток правого передпліччя, з дефектом м’яких тканин з дефектом променевого нерва, відкриті переломи гомілок з обширними ранами із дефектами кісток”, – розповів ортопед-травматолог Олег Іванів.

Медики кажуть, рани заживають швидко й жінка впевнено йде на поправку. Нині з пацієнткою працюють реабілітологи та психологи.

“Вчора нам подзвонили і сказали, що там все горить, тільки 10% залишилося. Вже нема ні світла, ні води, жоден магазин не працює”, – каже постраждала Оксана Лук’янець.

Після одужання Оксана з чоловіком залишаться жити у Львові. Їхній будинок у Бахмуті росіяни знищили.

Марта Шикула , Євген Радіон, Львів, “5 канал”

Читайте також: Маму вбила ракета: лікарі врятували життя братикам, які постраждали під час обстрілу Одещини

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *