Окупанти вчергове обстрілювали майданчик ЗАЕС: у “Енергоатомі” заявили, що станціє працює з ризиком порушення норм радіаційної безпеки

Вчора два енергоблоки ЗАЕС після зупинення знову під‘єднані до мережі та виробляють електроенергію для потреб України

Протягом останньої доби російські військові вчергове обстрілювали майданчик ЗАЕС, пошкодження наразі з’ясовуються. Про це заявили в “Енергоатомі“.

“Вчора два енергоблоки ЗАЕС після зупинення знову під‘єднані до мережі та виробляють електроенергію для потреб України. Зауважень до роботи обладнання та систем безпеки наразі немає”, – йдеться у повідомленні.

Водночас через присутність на станції російських військових, їхньої зброї, техніки та вибухівки є серйозні ризики для безпечної роботи ЗАЕС. Внаслідок періодичних обстрілів пошкоджень зазнала інфраструктура станції, існують ризики витоку водню та розпилення радіоактивних речовин, високою є і пожежна небезпека.

Як повідомляв 5.ua, 25 серпня дії загарбників спричинили повне відключення ЗАЕС від енергомережі – уперше в історії станції. 

Нагадаємо, рашисти контролюють територію Запорізької АЕС в окупованому Енергодарі. Вони замінували станцію та погрожують її підірвати. Головне управління розвідки при Міноборони має підтвердження того, що загарбники планують теракт на ЗАЕС.

Аби запобігти катастрофі на Запорізькій АЕС, Україна вимагає, щоб на атомну станцію потрапила місія МАГАТЕ. Президент Володимир Зеленський наголосив, що для цього немає жодних перешкод. Голова МАГАТЕ заявив, що готовий очолити цю делегацію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *