США підтримуватимуть Україну, вибухи на Антонівському мосту, знищена база окупантів на Луганщині – як минув 184-ий день повномасштабної війни (Відео)

ЗСУ захопили російський багатоцільовий легкоброньований транспортер

Росія щось там вигадувала про спеціальну військову операцію щодо України, але тепер настає час для справжньої військової місії – з підтримки ЗСУ та всього українського народу. І це рішення невдовзі мають оголосити в США. Про нові інсайди з Білого Дому, а ще про дивовижний ефект лінзи на Антонівському мосту, про підриви колаборантів та знищені бази окупантів в тилу Луганщини, і ще про найбільш передову новацію так званої другої армії світу – бронежилети із бляшанки – хроніку подій 184-го дня великої війни з росією збирав Олексій Пасак.

США готові воювати з Росією. Джерела видання The Wall Street Journal повідомляють, що найближчими тижнями Білий Дім оголосить довгострокову військову операцію з підтримки України. Місія отримає власну назву. А також керівника – американського генерала, який координуватиме усі зусилля у створеному командному центрі. Про план оголосити операцію – свідчить і раніше заявлена союзниками довгострокова підтримка України. Тож бити російського ворога – будуть до того моменту, поки він остаточно не сконає. А також планово надаватимуть ЗСУ засоби, яких вони потребують. І ця зброя вже щоденно допомагає нам нищити загарбників. 

Німецька зрада, там де не чекали. Поки канцлер Олаф Шольц відвідує військові полігони, де тренуються українські армійці – й охоче оглядає та позує на тлі німецької бронетехніки – представники його партії закликають не надавати зброї для ЗСУ. Про це повідомляє видання “Шпігель”, посилаючись на лист лівого крила німецьких соціал-демократів. І начебто ці політики не шукають миру в очах путіна. І навіть визнають, що покращити відносини з росією можна лише тоді – коли від влади відійде кремлівський карлик. Утім, лякають ядерним конфліктом і закликають почати мирні переговори, залучивши в них різні країни, зокрема, і Китай. А щоби режим тиші відбувся – припинити постачання важкого озброєння до України. Чи дослухатиметься Шольц до проросійських миротворців? Публічно він і надалі говорить, що уряд надаватиме Україні й найсучасніші системи ППО IRIS-T, і самохідні зенітні установки Gepard. Але утримається від передачі такої зброї, яка зможе вдарити по москві.

“Метою залишається те, щоби путін не виграв війни. І завжди залишається розуміння, що під загрозою цілісність і суверенітет України. Президент Байден чітко заявив, що він не постачатиме зброї, яка стрілятиме по території росії. І це, я думаю, принцип, якого всі дотримуються”, – заявив Олаф Шольц.

Сили оборони України дотримуються іншого принципу – відплата чекає на всіх. І на колаборантів, які у критичний момент вирішили підтримати ворога. У Бердянську в автівці підірвали гауляйтера Олександра Колєснікова, призначеного заступником керівника окупаційного ДАІ. Від отриманих травм колаборант швидко перейшов у категорію “200”.

А в мережі з’явилося відео ліквідації іншого колаборанта – Аскяра Лайшева, який незаконно очолив МРЕВ в окупованому Старобільську. Вибуховий настрій спіткав Лайшева ще 11 серпня. За кілька днів перебування в реанімації він також рушив до пекла.

Ефект лінзи на пекучому херсонському сонці. Поки окупанти вигадували черговий спосіб переправи через Дніпро конструкцією з іржавих барж, триколору та дротів – ЗСУ нагадали, що наша зброя може цілити за будь-якого часу доби. Серія вибухів знову пролунала на Антонівському мосту. російські ЗМІ натомість стверджують – буцімто сили непереможної ППО окупантів успішно відбили ракетну атаку. Напевно, відбивати довелося самим мостом. В оперативному командуванні “Південь”, водночас, говорять про завдані удари і по переправі через річку Інгулець на Херсонщині. А в мережі показали, який нині вигляд має інша переправа – через Каховську ГЕС.

Вибуховий настрій не лише на Херсонщині. Зранку точним ударом була зруйнована база ворога в окупованій Кадіївці, що на Луганщині. Росіяни розмістилися в місцевому готелі “Донбас”. Кремлівські пропагандисти стверджують, що в будівлю влучило щонайменше 10 ракет. Як повідомляє чільник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай – на зустріч із Кобзоном попрямувало зо дві сотні загарбників.

А за минулу добу маємо певне зростання – ЗСУ ліквідували чотири сотні загарбників. А загалом від початку вторгнення – вже понад 46 тисяч. Також знищено ще 7 російських танків, 6 бойових броньованих машин, 3 артилерійські системи та дві одиниці автомобільної техніки. Також підбито 6 ворожих безпілотників.

А в першому десантно-штурмовому батальйоні 95-ї бригади ЗСУ розповіли про захоплений МТЛБ – багатоцільовий легкоброньований транспортер окупантів. Але огляд “мотолиги” всередині не надто надихнув українських десантників…

“Купа всякого сміття. Таке відчуття що вони тут і срали під себе”, – розповіли десантники.

Натомість, більш цікавими виявилися бронежилети, які окупанти розвішали як додатковий захист броньовика. Адже замість сучасних бронеплит – усередині виявилися практично шматки пофарбованої бляшанки.

“Шиються звичайним 5.45 обидві наскрізь Отак от. Ідітє умірайтє за матушку росію. Большє вам нічєго не прєдложат. А ви, рідні мої українці, вірте в себе, вірте в Збройні Сили. Все буде добре. Слава Україні”, – заявив офіцер 95-ї десантно-штурмової бригади ЗСУ Юрій Кочевенко.

Олексій Пасак, “5 канал”

Нагадаємо, окупаційна влада Криму наказує засекречувати факти вибухів на військових об’єктах.

Читайте також: російські окупанти продовжують поливати Україну вогнем: як минула ніч у регіонах

Як повідомляв 5.ua, ворожа розвідувальна група намагалася вести розвідку в районі Потьомкиного на Південнобузькому напрямку, ЗСУ виявили її і знешкодили.

Нагадаємо, у Генштабі опублікували втрати ворога.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *