У Кропивницькому до шеф-редакторки видання “Без купюр” прийшли з обшуком

Журналістка зазначила, що в неї не знайшли ні обладнання для ботоферми, ні чогось підозрілого в гаджетах і акаунтах

У Кропивницькому до шеф-редакторки видання “Без купюр” Наталі Кривошей прийшли з обшуком поліція та СБУ. Про це вона написала у фейсбуці.

“Перше, що я зранку побачила у настіж відчинене вікно – це п’ятьох чоловіків спортивної статури, які о 7-й просилися до мене в гості. Вони були не з порожніми руками, а з ухвалою одного з “найчесніших” судів Києва – Печерського – про дозвіл на проведення обшуку. Підстава – кримінальне провадження за частиною 2 “хакерської” статті 361 ККУ за фактом несанкціонованого втручання в роботу автоматизованих систем операторів мобільного зв’язку з використанням спеціалізованого обладнання, що призвело до витоку інформації, спотворення процесу її обробки та порушення установленого порядку її маршрутизації, за попередньою змовою групи осіб. Якщо коротко, то в мене вдома шукали ботоферму (не знаю, чи Порошенкову, чи якусь іншу)”, – йдеться в повідомленні.

Журналістка зазначила, що в неї не знайшли ні обладнання для ботоферми, ні чогось підозрілого в гаджетах і акаунтах.

“Попри, здавалось би, абсурдність ситуації, розумію, що під час війни до цього потрібно ставитися з певним розумінням. І в цілому, я задоволена тим, як працював слідчий поліції й оперативники СБУ. Без бидляцтва й зверхності, спокійно і професійно. І в кінці ще й вибачилися, що потурбували, й на виході зняли жилетки з написами, щоб не привертати увагу цікавих бабусь”, – додала пані Наталя.

У коментарі ІМІ журналістка повідомила, що обшук може бути пов’язаний з діяльністю анонімних телеграм-каналів, які пишуть про місцевих посадовців та депутатів.

“За моєю інформацією, подібні обшуки проходили ще мінімум у п’яти наших колег. І це досить смішно, адже всі вони не боялись підписуватись під власними текстами, в яких критикували владу”, – додала вона.

Нагадаємо, журналіст Віталій Портников знайшов пристрій для прослуховування у своїй квартирі в Львові. Він припускає, що це може бути пов’язано з його журналістською діяльністю.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *