“москва згоріла і втонула” набрала 3 млн переглядів: як гурт із Черкас став популярним – сюжет

Музики вирішили брати участь у концертах зі збору коштів для ЗСУ та співати для військових

Кліп за 60 гривень і натхненні пісні – черкаський гурт “Спів братів” набирає популярності в Україні. Його учасники – четверо рідних братів. Вони 12 років музикують, але справжня популярність прийшла під час війни. Хлопці почали записувати пісні про війну, які піднімають бойовий дух усієї країни. Уже мають альбом “Музична оборона”. За словами самих хлопців, там пісні про те, як наші нищать москалів. Журналістка “5 каналу” Яна Лимаренко поспілкувалася з братами. 

Три мільйони переглядів на ютубі зібрала пісня про москву – це була перша популярна композиція гурту Спів братів. А сам креативний кліп знімали ось у цій студії в підвалі, його бюджет – 60 гривень. Ці гроші пішли на кольоровий папір.

“От кліп москва, який поки що у нас рекордсмен – він знятий прямо тут і це один із наших улюблених світлових сценаріїв, отут ставиться стіл просто, підсвічуємо об’єкт, все навколо темне, не видно, ще це студія, але все під рукою, всі інструменти”, – каже учасник гурту “Спів братів” Артемій Осичнюк.

Але це не перша пісня хлопців. Брати Осичнюки – Дмитро, Артемій, Антоній та Леонтій – музикують уже 12 років. Старший брат співав у іншому гурті, а коли той розпався – запропонував братам створити спільний.

“На одному з його попередніх концертів ми всі були, і хтось нас сфотографував разом, і він каже, хлопці дивіться, фотографія виглядає прикольно, ми будем класним гуртом, але ви не вмієте ні на чому грати, цю ідею він поселив нам у голови, ми розбірали інструменти – хто на чому буде грати”, – згадує учасник гурту Леонтій Осичнюк.

Далі хлопці закінчили училище і не переставали музикувати, брали участь у різноманітних концертах та вокальних конкурсах, але тоді їхні пісні великої популярності не мали.

“Весь час, коли ти щось випускаєш – хочеться бачити відгуки якісь, скажу чесно, що такої кількості переглядів ми не чекали ні від однієї з пісень, це звісно примно, шкода, що ми не змогли цього досягти до війни. Ви можете зайти до нас на ютюб подивиться – 200 переглядів, 250 і три мільйони поряд під час війни – це приємно, це говорить про те, що це комусь потрібно і ми тоді працюємо ще відданіше”, – розказує Артемій Осичнюк.

Відколи почалася війна – брати вирішили співати про українські перемоги, аби піднімати настрій та бойовий дух людей. Дмитро – пише тексти, музику – всі разом. Колективно вигадують і бюджетні ідеї для кліпів.

“Ми хотіли продовжувати свою роботу, ми не могли писати ні на які теми, ми могли писати тільки про те, як наші гасять москалів. А потім військові, які кажуть, що москва у них стройова пісня, що вони вмикають так голосно на передовій, що це чують окупанти – ми розуміємо, що мабуть нам вдалося зробити хорошу роботу, яку продовжуємо”, – розповідає Дмитро Осичнюк.

Від початку війни слухачі уже почули з десяток пісень. Ще майже стільки – у розробці. Оптимістичні композиції так сподобалися українцям, що кожна вже має сотні переглядів на ютубі. А самі музики неочікувано стали популярними, відтак вирішили брати участь у концертах зі збору коштів для ЗСУ та співати для військових.

“Хлопці, які вже пройшли передову, досить такі сумні, задумливі і на початку концерту вони сидять просто, дивляться, і ти думаєш, що щось іде не так, а потім вони трошки прокидаються, починають плескати і в кінці буває танцюють, а тоді приходять, дають нам зворотній зв’язок – насправді у них в душі феєрверки, все подобається, але не можуть показати ці емоції”, – згадує Антоній Осичнюк.

Число фанів братерського гурту зростає щодня. Протягом зйомки нашого сюжету в середмісті Черкас до співаків постійно підходили містяни з проханням сфотографуватися.

Хлопці продовжують додавати пісня до альбому “Музична оборона”. Кажуть, музика допоможе нам всім пережити важкі часи. Бо гнати москалів з нашої землі легше з піснею.

Яна Лимаренко, Олександр Лісовий, Черкаси, “5 канал”

Читайте також: Як маленькі музиканти Дніпра збирають гроші для ЗСУ – сюжет

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *