У ГУР назвали осінь вирішальним періодом у війні через зміну погодних умов

У відомстві попередили, що взимку бойові дії продовжаться

У Головному управлінні розвідки вважають, що через зміну погодніх умов осінь стане вирішальним періодом у війні в Україні. У той же час там попередили, що зима також буде складною. Про це в інтерв’ю “РБК-Україна” розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький.

“Вирішальний період – це буде якраз осінь. Якщо говорити про природні та кліматичні умови – це вересень – жовтень. Далі піде непогода, листопад, зима, але бойові дії продовжаться”, – зазначив Скібіцький.

Він нагадав, що взимку росія вже вела активні наступальні дії на початку повномасштабного вторгнення. 

Крім того, представник ГУР повідомив, що біля українського кордону на Сумщині та Чернігівщині, ворог сконцентрував близько 4 БТГр на своїй території. Вони продовжують обстрілювати територію України та відволікати на себе підрозділи ЗСУ.

Скібіцький попередив і про те, що взимку росіяни не тільки вестимуть бойові дії, але й намагатимуться використовувати енергетичні ресурси для дестабілізації ситуації в Україні.

“А на цьому фоні вони будуть готуватися до весни, до відновлення потужних бойових дій. Але ми маємо надію на те, що ті заходи, які ми плануємо, будуть мати успіх. І ми зірвемо ті плани, які є в Російської Федерації і щодо подальшої окупації, і щодо Донецького регіону”, – розповів Скібіцький.

Представник ГУР наголосив, що допомога Україні надходить, а українські військові планують бойові дії та вражають ворожі пункти управління, склади боєприпасів та живу силу.

“І сам моральний стан російських військ змінюється – це зовсім інше, ніж те, що було на початку березня, коли вони маршем йшли на нашу територію. Ми на сьогодні бачимо, що укомплектованість деяких підрозділів Російської Федерації, які брали участь у бойових діях від початку, з лютого, зараз складає 30%”, – зазначив Скібіцький.

Нагадаємо, окупаційна влада Криму наказує засекречувати факти вибухів на військових об’єктах.

Читайте також: російські окупанти продовжують поливати Україну вогнем: як минула ніч у регіонах

Як повідомляв 5.ua, ворожа розвідувальна група намагалася вести розвідку в районі Потьомкиного на Південнобузькому напрямку, ЗСУ виявили її і знешкодили.

Нагадаємо, у Генштабі опублікували втрати ворога.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *