Восьмий пакет санкцій: Кулеба у Чехії і Швеції обговорить посилення тиску на росію

Кулеба візьме участь у неформальній зустрічі голів МЗС країн-членів ЄС

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відвідає Швецію та Чехію з метою консолідації міжнародної підтримки України та посилення санкційного тиску на росію. Про це пише “Європейська правда” з посиланням на повідомлення МЗС.

29 серпня у Стокгольмі український міністр зустрінеться з прем’єр-міністеркою Магдаленою Андерссон, проведе переговори з очільницею МЗС Анн Лінде, зустрінеться з керівництвом шведського парламенту Риксдагу та політичних партій Швеції. На зустрічі йтиметься про протидію російській агресії, подальшу військову, фінансову та гуманітарну підтримку України, шлях до членства в ЄС і відбудову нашої держави.

У Празі Кулеба візьме участь у неформальній зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів ЄС 30-31 серпня, ключовими темами якої стануть візові обмеження для громадян росії й восьмий пакет санкцій ЄС проти країни-агресорки.

Міністр проведе низку двосторонніх зустрічей із колегами з Франції, Німеччини, Нідерландів, Бельгії, Грузії, Молдови, Кіпру та Чехії. Зокрема, зустрінеться з головою чеського Сенату Мілошем Вистрчілом та головою Палати депутатів Маркетою Пекаровою Адамовою. Крім того, Кулеба візьме участь у Міжнародній конференції Форум 2000 “Актуальні виклики для демократії: якою має бути наша відповідь?”.

Нагадаємо, про загрозу ядерної катастрофи та нові санкції проти росії та росіян говорили на зустрічі з американськими можновладцями представники української громади Лос-Анджелеса. Зустрічі відбулася за участю українського консула, активістів, представників дипломатичних кіл дружніх країн.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *