ОК “Південь”: на Херсонщині дійсно йде контрнаступ ЗСУ, але сили противника достатньо потужні

Гуменюк наголосила: будь-яка військова операція потребує тиші

У ЗМІ зазначили, що на Херсонщині дійсно йде контрнаступ ЗСУ. Гуменюк наголосила: будь-яка військова операція потребує тиші. Про це повідомляє “Media Center Ukraine – Ukrinform” у Telegram.

“Будь-яка військова операція потребує тиші. В умовах гібридної війни, така реакція на новини з фронту – шкодить ЗСУ. Новина про наступ (ред. – ЗСУ) на південному напрямку вона є, вона надихнула українців. Але наразі треба усвідомлювати, що будь-які дії спочатку необхідно завершити, тільки тоді вони будуть результативними. Зараз треба почекати і зрозуміти правила і послідовність дій військових підрозділів”, – сказала начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

Зазначається, що сили противника досить потужні, росіяни підтягували на Херсонщину резерви дуже давно.

“Сили противника досить потужні, росіяни підтягували на Херсонщину резерви дуже давно. Але попередні заходи ЗСУ, вогневий контроль та знищення складів, боєприпасів та військової техніки ворога, дали свої результати”, – мовиться в повідомленні.

Гуменюк наголосила: розслаблятися поки зарано.

“Наші заходи послабили ворога, але він досі дуже потужний. Навіть те, що вони морально дезорієнтовані, це, звісно, грає нам на руку, але розслаблятися поки зарано”, – сказала вона.

Вона наголосила, що всі українці, які наразі знаходяться на (ред. – тимчасово) окупованій території, без можливості евакуюватися, повинні знайти укриття та не нехтувати правилами безпеки.

[social type=”telegram” url=”https://t.me/UkraineMediaCenterKyiv/2445″]

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *