ЗСУ мають хороші шанси на визволення Херсонщини – Пентагон

У Міноборони США високо оцінили використання українськими військовими західної техніки

Українські військові мають хороші шанси на те, аби повернути тимчасово окуповані території Херсонської області. Про такі оцінки чиновників Міністерства оборони США пише видання Politico з посиланням на двох неназваних чиновників, передає “5 канал”. 

Зокрема, в Пентагоні зазначили, що українські військові зруйнували основні мости через річку Дніпро в Херсонській області. І це перерізало росіянам шляхи постачання. 

У Пентагоні удари ЗСУ по мостах, тилових базах, командних пунктах росіян розглядають як підготовку поля бою для масштабного наступу. 

Також у Міноборони США приємно вражені тим, як українські захисники використовують надану західну техніку, особливо реактивні системи HIMARS.

Нагадаємо, у понеділок, 29 серпня, Оперативне угрупування військ “Каховка” заявило, що ЗСУ вдалося прорвати першу лінію оборони росіян під Херсоном. Згодом у пресцентрі Сил оборони “Південь” підтвердили, що Україна почала наступальні дії на різних напрямках, зокрема і на Херсонщині.

Жителів регіону просять подбати про свою безпеку і від’їхати якомога далі від російських баз. І не дарма – вони продовжують активно вибухати.

Тим часом російські військові, за даними депутата облради, з набитими картатими сумками пішки тікають з Томариного на Херсонщині.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *