В ОК “Південь” розкритикували публікацію CNN і пояснили, чому поки не можна називати визволені населені пункти

ЗСУ намагаються зберегти максимальну кількість життів та звільнити максимальну кількість територій

Нещодавно ЗСУ розпочали наступ на позиції ворога на Херсонщині. Удар українських воїнів був настільки потужним, що окупанти деяких підрозділів просто повтікали. Про це “24 каналу” розповіла речниця оперативного командування “Південь” Наталія Гуменюк.

Вона також дуже просить усіх наймасштабніших експертів не повідомляти ворогу інформацію, яка його скоординує для завдання додаткових ударів, тому слід утриматися від розголошення інформації про ті чи інші населені пункти.

“Ми бережемо життя наших мирних жителів та захисників, на відміну від авторитетного видання CNN. Тому не розголошуємо напрямки, за якими ворог може завдати удар”, – каже Наталія Гуменюк.

За її словами, ми справді намагаємося зберегти максимальну кількість життів та визволити максимальну кількість територій.

Нагадаємо, раніше CNN повідомили, що ЗСУ визволили чотири села на південному напрямку

Нагадаємо, у понеділок, 29 серпня, Оперативне угрупування військ “Каховка” заявило, що ЗСУ вдалося прорвати першу лінію оборони росіян під Херсоном. Згодом у пресцентрі Сил оборони “Південь” підтвердили, що Україна почала наступальні дії на різних напрямках, зокрема і на Херсонщині.

Жителів регіону просять подбати про свою безпеку і від’їхати якомога далі від російських баз. І не дарма – вони продовжують активно вибухати.

Тим часом російські військові, за даними депутата облради, з набитими картатими сумками пішки тікають з Томариного на Херсонщині.

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *