ЄС заповнив свої газосховища на 80%, випередивши запланований термін – фон дер Ляєн

Країни ЄС і далі збільшуватимуть обсяги блакитного палива у сховищах

Євросоюз заповнив газосховища на території країн-членів на 80% раніше, ніж це було заплановано – про таке у вівторок, 30 серпня, повідомила глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, пише “Інфтерфакс-Україна”.

“На сьогодні ми в Євросоюзі досягли середнього рівня заповнення газосховищ на 80%. Так що ми, по суті, вже досягли обсягу, про який домовилися на поточний рік”, – заявила фон дер Ляєн на саміті з енергетичної безпеки Балтійського моря в Копенгагені.

За її словами, країни ЄС і надалі збільшуватимуть обсяги блакитного палива у сховищах.

Як нагадує видання, у червні Європарламент схвалив плани наповнення до зими газосховищ Євросоюзу, згідно з якими передбачалося щонайменше 80% рівня зберігання до 1 листопада. Тож ЄС заповнив газосховища до потрібних обсягів на два місяці раніше плану.

“Обов’язковий мінімальний рівень газу в сховищах (повинен бути забезпечений – ред.) на рівні 80% до 1 листопада 2022 року. Держави-члени (ЄС – ред.) і оператори повинні прагнути до 85%. У наступні роки метою стане 90%, щоб захистити європейців від можливих перебоїв із поставками”, – йшлося в пресрелізі про ухвалений регламент.

Тоді ж повідомлялося, що згаданий регламент, який має силу закону, був ухвалений як реакція на вторгнення росії в Україну.

Нагадаємо, раніше Європейський Союз розробив план заміщення газу з росії, щоби позбутися енергетичної залежності.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *