Переживаємо Третю світову війну. Папа Франциск закликав молитися за український народ

Вітаючи під час загальної аудієнції паломників з Польщі, Папа Франциск згадав про сумну річницю початку Другої світової війни, й додавши експромтом, що сьогодні переживаємо третю, закликав молитися за український народ.

Пам’ять про досвід минулого як заохочення дбати про мир була в центрі уваги вітання, з яким Папа Франциск звернувся до польськомовних учасників загальної аудієнції в середу, 31 серпня 2022 року. Промовляючи до них наприкінці зустрічі, він додав кілька слів експромтом, зазначивши, що сьогодні переживаємо Третю світову війну та закликавши молитися за український народ, повідомляє Vatican News.

«Щиро вітаю всіх поляків, — сказав Святіший Отець. — Завтра ви згадуватимете річницю початку Другої світової війни, яка залишила дуже болючий слід у польському народі. А сьогодні ми переживаємо третю… Нехай же пам’ять про досвід минулого спонукає вас дбати про мир у собі самих, у родинах, у суспільному та міжнародному житті. Молімося в особливий спосіб за український народ. Нехай же Марія підтримує вас у щоденному обиранні добра, справедливості та солідарності з потребуючими, породжуючи у ваших серцях надію, радість і внутрішню свободу».

 

Опубліковано в news Позначки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *