До Києва повертаються Меси у традиційному домініканському обряді

Із вересня у Києві поновлюються відправи Святих Мес у традиційному домініканському обряді.

18 липня єпископ-ординарій Київсько-Житомирської дієцезії Віталій Кривицький своїм декретом призначив отця Ігоря Гнюса ОР душпастирем спільноти «Una Voce Ucraina» у Києві та надав йому дозвіл на звершення Святої Меси у традиційному домініканському обряді у храмі святого Миколая в Києві. 

Оскільки отець Ігор живе і служить у Львові, звідки їздитиме до Києва, наразі Меси відправлятимуться лише раз на місяць — по перших неділях.

Найближча Меса у традиційному домініканському обряді відбудеться 4 вересня 2022 року о 15:00 у храмі святого Миколая. 

Меса відбудеться без співу з причини відсутності хору чи кантора — наразі спільнота перебуває у пошуку тих, хто бажає навчатися класичного григоріанського співу, і сподівається, що надалі ситуація зміниться. 

Спільнота «Una Voce Ucraina» організовує відправи Святих Мес для всіх бажаючих, незалежно від попереднього знайомства з традиційним обрядом. Варто зауважити, що домініканський обряд — це велика рідкість у сучасному світі. Крім України, регулярні відправи у цьому обряді відбуваються лише у Франції, США і Великій Британії.

Участь у традиційній Месі виконує недільний обов’язок, як і участь у будь-якій іншій Літургії Католицької Церкви.

Нагадаємо, що нещодавно в Україні побачив світ короткометражний документальний фільм про традиційний домініканський обряд «Sacrum Secretum», за допомогою якого кожен зацікавлений може дізнатися більше про цей обряд «із перших вуст».

 

Опубліковано в news Позначки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *