У США попередили кремль про “катастрофічні наслідки для рф” в разі застосування ядерної зброї

Найближчими днями США зроблять більше заяв щодо псевдореферендумів

США попередили росію про “катастрофічні наслідки”, якщо та застосує ядерну зброю проти України, заявив радник Білого дому з нацбезпеки Джейк Салліван, пише УНІАН з посиланням CNN.

Він попередив, що Вашингтон запровадить нові санкції проти росії за проведення “референдумів” на тимчасово окупованих українських територіях.

“Якщо росія перетне цю межу, наслідки для неї будуть катастрофічними. США дадуть рішучу відповідь. Через приватні канали ми детальніше пояснили, що саме це означатиме”, – розповів Салліван.

Салліван пообіцяв, що найближчими днями США зроблять більше заяв щодо псевдореферендумів. Наслідки за цей злочин полягатимуть, зокрема, у нових економічних санкціях проти компаній за межами росії, які підтримують воєнну машину путіна.

“Ми зробимо усе можливе, щоб утримати росію від цього кроку (застосування ядерної зброї – ред.). І якщо вони це зроблять – ми відповімо рішуче”, – зазначив Салліван.

Нагадаємо, як стало відомо, європейські та американські політики розробляють екстрені плани на випадок, якщо російський диктатор путін завдасть ядерного удару по Україні.

Як повідомляв 5.UA, під час звернення 21 вересня путін відкрито заявив, що готовий використати ядерну зброю. Він також оголосив початок проведення на росії часткової мобілізації – відповідний указ вже підписано.

Читайте також: 105-мм гаубиці та ракети HARM: США схвалили виділення Україні додаткового озброєння на $675 млн

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *