Як підготуватися до непростої розмови

Ці прості кроки зроблять ваше спілкування з іншими більш ефективним, особливо якщо розмова має бути непростою.

Нещодавно я переживала великий страх щодо розмови, яку мені необхідно було провести. Це була дуже особиста розмова, і я навіть заздалегідь позначила її у своєму календарі. Оскільки я дуже боялася її, я багато готувалася. І це було дивно, адже хоча я зазвичай дуже багато думаю про речі, я не завжди ретельно готуюся до них.

Розмова пройшла краще, ніж я сподівалася, і ця ситуація змусила мене усвідомити різницю між простим відтворенням різних сценаріїв у голові та конкретним вживанням заходів для того, щоб підготуватися до чогось. Маючи цей свіжий позитивний досвід, я дізналася про наступні речі.

 

Помоліться про ситуацію

Моліться у ту хвилину, коли ви вперше усвідомили, що дискусія повинна відбутися. Моліться у останні хвилини до її початку, а також моліться під час самої дискусії. Є кілька святих, до яких можна звернутися по підтримку у ці складні миті. Серед них — видатні Вчителі Церкви: св. Йоан Золотоустий та св. Тереза Авільська

Св. Йоана, архієпископа IV ст, називали Золотоустим через його гарні та практичні проповіді, що завоювали багато сердець для Христа. Попросіть його про заступництво, щоб він допоміг вам бути красномовними під час розмови.

Св. Тереза Авільська мала талант спілкуватися з різними людьми: багатими і бідними, чоловіками та жінками, богопосвяченими і мирянами. Попросіть її про дар практичності та доброго ставлення до ближнього, щоб покращити ваші комунікативні навички.

 

Проведіть власне дослідження

Це може означати більш детальне вивчення теми, яку вам потрібно обговорити, або необхідність більше дізнатися про людину, з якою ви маєте спілкуватися. У моєму випадку це було кілька попередніх розмов, які допомогли мені чіткіше зрозуміти ситуацію, ніж це було раніше. Це дало мені більше простору та відкритості у день, коли настав час поговорити.

 

Будьте готові вислухати

Можливо, ви знаєте, що хочете сказати, але якщо ви по-справжньому не слухаєте іншу людину, ви ризикуєте не зрозуміти, що насправді відбувається. Те, що ви хочете проговорити, ймовірно буде корисним, якщо ви уважно слухатимете співрозмовника, але те, як саме ви це скажете і на чому зробите наголос, може змінитися на основі почутого.

 

Я помітила, що чим більше ми просимо про благодать під час молитви, тим більше благодаті ми отримуємо (або починаємо помічати). Я попросила про благодать до розмови і під час неї. Перед розмовою я поставила ще кілька питань про ситуацію, і несподівано отримала купу нової інформації, яка дозволила моїм думкам набути більшого порядку. І в самому розпалі розмови, коли я хотіла просто роздратовано сказати: «Ти помиляєшся у цьому сенсі, а тепер дозволь мені пояснити, як ти мусиш діяти», я придушила цей інстинкт. Я зачекала. Я перевела подих. Я поставила інше питання і вислухала відповідь. Цей маленький перепочинок допоміг мені чіткіше і спокійніше висловити свої думки за кілька хвилин, коли настав час для цього.

Святі Йоане Золотоустий та Терезо Авільська, моліться за нас!

Переклад CREDO за: Сесилія Піґґ, Aleteia

 

https://credo.pro/2022/09/299578

Опубліковано в news Позначки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *