Українські танкісти феєрично розгромили окупантів, які намагались атакувати – унікальні кадри з передової (Відео)

Танки на фронті активно працюють від перших днів великої війни, прикриваючи піхоту, знищуючи ворожу броню, розчищаючи дорогу для наступу

Звук його роботи не сплутаєш ні з чим, як і ревіння його двигуна, коли броня летить на вогневу. Старенький, але грізний для піхоти Т-64 – основний бойовий танк української армії – відпрацьовує по живій силі ворога. На одній із ділянок фронту росіяни пішли у наступ.

“Сьогодні ми працюємо по окраїнах населеного пункту Зайцеве, наступають, то ми вбиваємо із закритих вогневих позицій. Уже використали 22 БК і будемо далі їхати вантажитися і чекати команди”, – розповідає військовослужбовець ЗСУ Андрій.

Відстрілявшись, вони швидко їдуть поповнювати боєкомплект. Справа ця нелегка – вага снарядів близько 25 кілограмів, і не дуже чиста. Але це дрібниці порівняно з тим, яку роботу на передовій виконують танкісти. Їх дуже боїться російська піхота і дуже любить українська.

“Для піхоти це страшно. Ніхто в живих не залишється. Там розліт осколків з одного снаряда – 200 метрів. Знищує все на своєму шляхові”, – переконує армієць “Япончик”.

“Ми працюємо по живій силі, коли у них поранені чи загиблі, наші починають заходити і займати позиції”, – каже Андрій.

Танкісту на псевдо “Япончик” – лише 19. Контракт на службу в Збройних силах підписав навесні торік. Йому пропонували стати водієм танка, але він обрав фах навідника. Це він змушує танк вивергати вогонь із гармати. У свої 19 йому уже довелося побувати у прямих танкових боях – коли проти його Т-64 вийшли одразу три російських танки. Це, згадує, було на Харківщині. Емоції тоді, зізнається, зашкалювали.

“По мені працює три танчики, бачу тільки спалахи, самого силуету танка я не бачу, я по них – по цьому спалаху почав працювати, три кумулятивних. Трошки страшно і трошки так азарт брав”, – ділиться переживаннями боєць.

Андрію було моторошно, коли його “роззули”: від обстрілів із танка спали гусениці і він з екіпажем змушений був чекати на допомогу.

“Я виконував завдання і роззувся, і я так просидів 2 години в машині, коли по мені працювала арта. Оце було найстрашніше”, – каже захисник України.

І таких історій у них – на цілу книгу. Бо танки на фронті активно працюють від перших днів великої війни, прикриваючи піхоту, знищуючи ворожу броню, розчищаючи дорогу для наступу. Бо це і є ударно-наступальна зброя. Щоправда, на цій ділянці фронту танкістам замість наступати часто доводиться чекати.

Ось так на вогневій Т-64 може простояти достатньо довго, чекаючи на цілі, щойно ціль з’явиться, почнеться робота танка. І для механіка-водія Володимира це очікування – найважче в його роботі.

“Ти відстріляв, ти не знаєш, що до тебе прилетить. Поїдеш чи не поїдеш”, – зауважує військоввослужбовець.

А їдуть вони – точніше військовою мовою – здійснюють перекат – лише коли ворожі снаряди лягають на відстані п’ятдесяти метрів від танка. Не далі. Сьогодні після кожного пострілу Т-64 прилітає потужна відповідь – за сотні метрів. Але танкісти незворушно працюють далі. І не дарма. Після серії пострілів навідник “Япончик” радісно повідомляє: “Все, вже знищили ціль!”

Не просто що саме, а як саме цей екіпаж знищив ціль – вони побачать ввечері – коли аеророзвідники скинуть танкістам результати їхньої роботи на відео. Утім їхня робота на сьогодні не завершується. Танкісти залишаються на вогневій і далі – в режимі чергування.

З Донеччини, Ольга Калиновська, Сергій Клименко, Сергій Малін, “5 канал”

Нагадаємо, у Генштабі повідомили, що за минулу добу ЗСУ вразили 5 пунктів управління і 32 райони зосередження сил та техніки рф.

Читайте також: Ще +550 “закобзонених” рашистів: Генштаб назвав втрати російських військ за минулу добу 

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *