Генасамблея ООН скликає термінове засідання через заяви путіна про анексію українських територій – що відомо

володимир путін цинічно оголосив про анексію тимчасово окупованих територій України

“Приєднання” тимчасово окупованих територій України до росії не підтримує жодна цивілізована країна. Ба більше, у понеділок, 10 жовтня, Генеральна Асамблея ООН збереться, щоб обговорити протизаконні дії країни-агресорки. На засіданні будуть присутні 193 країни-члени ООН. Про це повідомив речник ООН у вівторок, 4 жовтня, пише Anews.

Термінове засідання буде присвячене оголошеній росією анексії чотирьох частково окупованих регіонів України.

Як відомо, росія минулого тижня наклала вето на засудження своїх дій в Раді Безпеки ООН. Тоді постійний представник росії в ООН Сергєй Нєбєнзя заявив, що нібито повороту назад із “входженням” Донбасу до складу росії не буде; жителі Донбасу нібито “не хочуть” повертатися до складу України; мешканці окупованих територій нібито зробили “свідомий вибір бути з росією”.

У відповідь на це уже готується нова резолюція ООН.

Нагадаємо, володимир путін цинічно оголосив про анексію тимчасово окупованих територій України – Херсонщини, Запоріжжя, Донеччини, Луганщини. Зробив він це 30 вересня, напередодні свого дня народження. Таке рішення підтримала й держдума.

Зеленський визнав нікчемними укази путіна щодо анексії українських територій.

Крім того, у той же день, 30 вересня, стало відомо, що Україна подає заявку на вступ у пришвидшеному порядку до НАТО. А на шабаші у кремлі російський диктатор путін оголосив про анексію тимчасово окупованих територій України.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *