“Деокупація Луганщини офіційно почалася”: ЗСУ продовжують контрнаступ та підіймають українські стяги (Відео)

Українські військові також визволили 8 населених пунктів на Херсонщині

Контрнаступ шириться вже і на Луганщину. Поки що відомо мало подробиць, але йдеться про просування на десяток кілометрів. Приємні новини надходять і з Херсонщини, там визволено десятки населених пунктів. Більше про деокупацію української землі – у матеріалі журналістки “5 каналу” Ганни Рибалки.

Збройні сили України розпочали деокупацію Луганської області. Українським бійцям уже вдалося визволити кілька населених пунктів. Про це повідомив голова військової адміністрації області Сергій Гайдай.

“Ну що ж, зараз уже офіційно – деокупація Луганської області почалася. Кілька населених пунктів уже звільнено від російської армії, і там уже Збройні сили України піднімають український прапор”, – заявив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Які саме населені пункти визволили – Гайдай не уточнив. Тож чекаємо на інформацію від Генштабу. Українські сили просунулися на 20 кілометрів углиб оборонної зони росіян у напрямку Сватового. Про це йдеться в огляді британської розвідки. ЗСУ закріпилися на значній території на схід від річки Оскіл. Тож тепер можуть завдавати ударів по ключовій дорозі Сватове – Кремінна. А це значно підірве можливості росіян у постачанні.

“Наші сили вже займають позиції біля меж Луганська. І деякі населені пункти Луганської області теж скоро можуть перейти під наш контроль”, – каже боєць “Легіону свободи” Валентин Дебелий.

Нині Сили оборони рухаються по лівому березі річки Оскіл. Також, за словами Дебелого, воїни визволили Глушківку та Ольгівку на Харківщині. А це кадри із визволеного днями Ямполя на Донеччині.

Водночас Збройні сили України досягають успіхів і на південному фронті. Визволили ще 8 населених пунктів на Херсонщині.

“Ми тримаємо під вогневим контролем майже всю територію тимчасово окупованої Херсонщини. Але в кожному своєму ураженні ми ретельно вираховуємо небезпеку, яка може бути завдана мирним мешканцям. Окупант тримає практику котнрбатарейного протистояння. Особливості місцевості Херсонщини такі, що відкрита поверхня не дає змоги вести дуже близькі бої”, – розповіла начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

Наші захисники деокупували на Херсонщині Любимівку, Хрещенівку, Золоту Балку та Біляївку. Український стяг знову майорить в Українці, Великій і Малій Олександрівках та в Давидовому Броді Бериславського району. В мережі військові публікують й кадри з Нововоскресенська на Херсонщині, де підняли український прапор.

Збройним силам останніми днями вдалося визволити десятки населених пунктів. Це підтвердив президент Володимир Зеленський.

“Українська армія здійснює на півдні нашої країни доволі швидкий і потужний рух у межах поточної оборонної операції. Від російського псевдореферендуму визволено вже десятки населених пунктів лише за цей тиждень. Це на Херсонщині, Харківщині, Луганщині й Донеччині разом. Наші воїни не зупиняються. І це лише питання часу, коли виженемо окупанта з усієї нашої землі”, – заявив Володимир Зеленський.

Ганна Рибалка, “5 канал”

Як повідомляв 5.UA, ЗСУ визволили Борову й Шийківку, а також Ізюмське та Дружелюбівку на Харківщині.

Нагадаємо, ЗСУ визволили Давидів Брід та Старосілля на Херсонщині

Дивіться також: як ЗСУ визволяли Лиман.

Нагадаємо, у Східному угрупованні підтвердили, що ЗСУ увійшли в село Торське Донецької області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *